Brynäs IF

713107 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1621878

Sv: Höga löner ?

EskilstunaLasse: Håller med om det ekonomiska, men tror inte att lönetaket som enda medel kommer motverka det. Jag tror det kommer skapas nya problem, men leder detta till sund ekonomi och att produkten SHL utvecklas är jag den första att gratulera.

Vill man jämna ut det sportsliga mellan lagen kan man väl göra som den amerikanska fotbollsligen MLS, ligan signar spelare som sen fördelas ut mellan klubbarna (om jag förstått det rätt). Men det är att dra det hela till absurdum.

Självklart ska unga spelare som får speltid i a-laget ha betalt. Min tanke var mer på spelare till hockeygym och liknande. Dessa rekryteringar kommer bli otroligt attraktiva och viktiga då det leder till bra och billiga spelare på sikt (förhoppnigsvis). Dessa är så klart viktiga redan idag, men det kan bli än mer lönsamt att sticka åt dom några tusenlappar för att dom ska välja klubben om dom på sikt leder till billiga splelare i a-laget som gör att man håller budgeten.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Höga löner ?

Zzz: Jag tror inte att endast ett lönetak skulle vara en generallösning men det skulle i alla fall skapa en miljö där klubbarna inte låter budgivningarna dra iväg för mycket. I det fallet ger jag Sundlöv en stor eloge där han istället insett faktum och konstaterat att "vi inte har råd". Alla sportchefer har inte haft den karaktären om man säger.

Men det är en bra start. Stimulera klubbar och föreningar att bygga upp en juniorverksamhet, satsa på BRA ledare och annat folk kring lagen etc.

Utan denna lönekarusell så skulle säkert många föreningar inse vikten av att få ut information till sina fans med. Jag kanske är naiv och ser väl långt framåt. Men det är min förhoppning i alla fall. På sikt kanske det till och med skulle öka intresset för vår juniorhockey med och föreningarna börjar med reguljära sändningar av sina juniomatcher via Internet.

Jag ser möjligheterna när det gäller svensk ishockey, även om vi inte får se några världsstjärnor på våra rinkar så kan produkten bli jäkligt intressant i alla fall.

Kommentera