Brynäs IF

712910 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1621877

Sv: Höga löner ?

Zzz: Om man som du bryter ner saken på klubbnivå så blir saker och ting en annan sak. Baserat på tidigare framgång, lyckade satsningar mm mm. Och visst finns det lag med det motsatta som på annat sätt lyckats klara sin elitlicens. Må vara genom skumma affärer med kommuner eller rent fiffel med ekonomin, även om just det inte varit på tapeten på ett tag nu. Men man minns ju vilket blåsväder Luleå var i för några år sedan med innehållna pensionspengar och vad det var.

Men ser man på SHL som en produkt där samtliga lag i SHL som en del av den produkten så faller saker och ting i ett annat ljus. Då är lönetaket ett sätt att motverka denna lönespiral med diverse fiffel eller ekonomiskdoping som följd.

När det gäller unga spelare så måste man givetvis ha en gräns. Men OM en spelare tar en tröja i A-laget så ska han ha lön. Inte tu tal om det. Oavsett ålder. För är man 16-17 år och offrar sin skolgång så måste man ha nånting i ersättning och då pratar jag inte om några astronomiska summor. Men det tillhör inte vanligheterna att så unga spelare tar en ordinarie plats i ett lag. Så just den diskussionen känns inte så aktuell. Vanliga arbetsmarknadslagar räcker långt där.

När det gäller betalnng av juniorverksamheten så kan man inte baka in den i spelarbudgeten. Det måste finnas ett val på hur mycket man satsar på egen  juniorverksamhet kontra leta spelare i AS eller andra ligor. Även om jag tror att många lag har fått upp ögonen för värdet av en bra ungdomsverksamhet.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Höga löner ?

EskilstunaLasse: Håller med om det ekonomiska, men tror inte att lönetaket som enda medel kommer motverka det. Jag tror det kommer skapas nya problem, men leder detta till sund ekonomi och att produkten SHL utvecklas är jag den första att gratulera.

Vill man jämna ut det sportsliga mellan lagen kan man väl göra som den amerikanska fotbollsligen MLS, ligan signar spelare som sen fördelas ut mellan klubbarna (om jag förstått det rätt). Men det är att dra det hela till absurdum.

Självklart ska unga spelare som får speltid i a-laget ha betalt. Min tanke var mer på spelare till hockeygym och liknande. Dessa rekryteringar kommer bli otroligt attraktiva och viktiga då det leder till bra och billiga spelare på sikt (förhoppnigsvis). Dessa är så klart viktiga redan idag, men det kan bli än mer lönsamt att sticka åt dom några tusenlappar för att dom ska välja klubben om dom på sikt leder till billiga splelare i a-laget som gör att man håller budgeten.

Kommentera