Brynäs IF

713919 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1640389

Sv: Brynäs J20
spud: Tack för ditt svar men jag är av en annan åsikt. Du sätter själv fingret på problemet, att man tror sig veta vilka som blir SHL-spelare vid 16-17-års ålder. Det synsättet urholkar svensk ishockey på sikt. Det är ett hån mot alla satsande sistaårsjuniorer att påstå att det är social verksamhet att låta dem spela sitt sista år. I Ryssland och i Nordamerika kan mängden spelare tillåta ett sådant synsätt men i Sverige har vi inte råd att tappa spelare på vägen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs J20

Sansad: Ne visst tappar man bort en rad spelare som skulle kunna bli något det är helt klart baksidan, men fördelen är att man vässar spetsen. 

Ditt resonemang innebär ju att alla ska få vara med, alltid. Och visst TV pucken har väl släckt mer drömmar och kraschat massor med annars så framgångsrika elitkarriärer än den skapat, eftersom rätt många slutar när de inte kommer med.

Men tyvärr måste klubbarna få satsa på vad de tror är sin spets, och alla kan inte vara med.

Då måste vi vara bättre att fånga upp de som inte tar steget upp direkt, få dem motiverad att fortsätta sin satsning i en annan miljö. Ta några år i ex Allsvenskan för att sen ta sig upp.
Men J20 måste få vara en utbildningsplats för klubbens största talanger oavsett ålder.  

Kommentera