Brynäs IF

713932 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1640391

Sv: Brynäs J20

Sansad: Ne visst tappar man bort en rad spelare som skulle kunna bli något det är helt klart baksidan, men fördelen är att man vässar spetsen. 

Ditt resonemang innebär ju att alla ska få vara med, alltid. Och visst TV pucken har väl släckt mer drömmar och kraschat massor med annars så framgångsrika elitkarriärer än den skapat, eftersom rätt många slutar när de inte kommer med.

Men tyvärr måste klubbarna få satsa på vad de tror är sin spets, och alla kan inte vara med.

Då måste vi vara bättre att fånga upp de som inte tar steget upp direkt, få dem motiverad att fortsätta sin satsning i en annan miljö. Ta några år i ex Allsvenskan för att sen ta sig upp.
Men J20 måste få vara en utbildningsplats för klubbens största talanger oavsett ålder.  

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs J20
spud: Alltså, många såna där sistaårsjuniorer som inte har potential att bli SHL-spelare är ändå viktiga för J20-serien. De kan vara rutinerade spelare i sammanhanget och stå för kontinuiteten i laget. Ofta har de av naturliga skäl även bra fysik och håller god J20-klass. De höjer alltså nivån på serien, inte minst rent fysiskt, vilket är viktigt för alla spelarna för att kunna anpassa sig till A-lagshockey (oavsett nivå) i ett senare skede. Om en B-junior är lika bra som en sistaårsjunior ska B-junioren såklart gå före, men det skulle sänka J20-seriens nivå drastiskt om du plockade bort sistaårsjuniorerna. De sistaårsjuniorer med SHL-potential bör rimligtvis redan spela i SHL eller bli utlånade till allsvensk klubb.

Redigerad kommentar

Kommentera