Brynäs IF

713781 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1748957

Sv: Sv: Silly season 2016-2017
Många klagar på att vi har en bred trupp, men är det inte just det alla klagade på att vi INTE hade när vi fick skador under vintern? Bengtzén sade på supporterträffen att truppen hade ett felbygge förra säsongen. Nu känns det verkligen som han åtgärdar det. Att han är ute efter Salmela/Andersén tyder på att en toppback till ska in. Då har vi en grym backsida i mitt tycke. Om vi ponerar att han förlänger med Salmela, så skulle Anssi kunna gå sönder en period utan att laget påverkas för mycket. Så var inte fallet förra säsongen. Poängdifferensen utan, kontra med Salmela i laget, var skrämmande stor. Så kommer det inte bli med denna backuppsättning.

Likaså på forwardssidan. Bengtzén vill ha många i laget som kan spela center ifall skador dyker upp. Just nu har vi fem spelare som kan spela center (Blomqvist, Enterfeldt, Westerholm, Granis och Jensen). Totalt kommer vi alltså ha sex centrar när truppen är klar.

Jag kan däremot också ha förståelse för att många grymtar sig just nu och tänker "Vårt lag är en enda stor grå massa". Vi har många breddspelare i truppen i dagsläget, ja. Men vi har också Nick Johnson som vann skytteligan i SHL. Vi har Pathrik Westerholm som skulle kunna bli förstacenter nästa säsong. Vi har Oskar Lindblom som jag tror kommer explodera nästa säsong. Vi har Granis som var en av slutspelets bästa spelare. Sedan kommer vi värva två spetsspelare till förstakedjan.

Jag kanske är dumt optimistiskt, men skulle det här inte kunna bli rätt bra ändå?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Sv: Silly season 2016-2017
Skrubben: äntligen en vettig kommentar!! 👍🏻👍🏻👍🏻😉
Kommentera

Sv: Sv: Silly season 2016-2017
Skrubben: Mycket bra sammanfattning och kloka ord"
Kommentera

Sv: Sv: Silly season 2016-2017
Skrubben: det KAN bli bra. De tre sista värvningarna MÅSTE sitta. Annars BLIR det inte bra.
Men visst fan har Bengtzén lagt en bra grund nu, nu saknas bara spetsen. Salmela, forward 1, forward 2 och forward 3.
Kommentera

Sv: Sv: Silly season 2016-2017
Skrubben: Det är för många om, men och kanske för att det ska kännas bra. För övrigt har vi sex renodlade centrar i truppen (Granström, Westerholm, Blomqvist, Enterfeldt, Jensen och Ölund) plus Thorell som kan spela center. Riktigt så många centrar behöver vi (förhoppningsvis) inte.
Kommentera

Sv: Sv: Silly season 2016-2017
Skrubben: Håller med dig skrubben bra skrivet👍
Kommentera