Brynäs IF

715473 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1755047

Sv: Sv: Silly season 2016-2017
Peja: Om nu problemet är att spelare inte kommer in på hockeygym för att de inte var med i TV-Pucken och därav lägger av så är det svårt att se vad som blir bättra av att TV-pucken tas bort. Självklar är lösningen fler platser på hockeygym och alltså fler lag men jag vet inte om ekonomi finns för detta.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Sv: Silly season 2016-2017
Carl Lejonkräk: Fast vad menar du... Ska typ Brynäs ha två J18 och J20-lag? Eller hur ska man annars göra med de fler platserna till hockeygym? Brynäs är en elitförening, man bedriver inte breddverksamhet för spelare i gymnasieålder.
Kommentera

Sv: Sv: Silly season 2016-2017
Carl Lejonkräk: Nja. Jag hade nog lite fel om TV-pucken.
Så här skriver AB:

TV-pucken förändras
Förutom att serietabeller tas bort före spelarna fyllt tolv skärps också reglerna kring distriktslagsturneringarna TV-pucken och Stålbucklan. Där ska kvalspelen till turneringarna tas bort och i TV-pucken får distrikten inte selektera förrän den första januari samma år turneringen spelas, då spelarna är U15.
– Barn- och ungdomstemautredningen i sin helhet utgör en kraftsamling kring värderings- och verksamhetsfrågor inom den svenska hockeyrörelsen, dessa beslut kring tävlingsstrukturer och distriktslagsverksamheten visar att vi menar allvar med den här satsningen, säger Svenska Ishockeyförbundets utvecklingschef Henrik Haraldsson i ett pressmeddelande.
Kommentera