Brynäs IF

715233 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1760895

Sv: Tippa SHL tabellen säsong 16/17
Huge: Förklara gärna Sundlövs förlägning av Sundqvist och hans värvning av David Printz. Förklara varför Leksand ville ha en stor, tuff back trots att dom själva sa att den spelartypen knappt finns längre? Hur kan någon som styr ett lag vara så dum att man inte förstår att sådana backar knappt finns längre pga folk börjar inse att dom är totalt värdelösa? Förklara varför Bulan har 0 koll på avancerad statistik. Förklara varför så få lag i SHL har insett att detta kan användas som ett verktyg? Varför tror experter (som dessutom har varit tränare) att det är bra att ha många blockerade skott? När vem som helst kan räkna ut att många blockerade skott = att tillåta motståndarna skjuta mycket mot målet när man är på isen.

Det finns extremt mycket inkompetens även på NHL-nivå. Där är dock inkompetensen lika utbredd.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Tippa SHL tabellen säsong 16/17
Rodrigo: Haha, du är mkt för att vilja ha förklaringar och det är väl Ok.
Du kan väl isf börja själv med att förklara för MIG varför jag ska lita mer på ditt omdöme än en sportchefs när det gäller att sätta ihop ett lag med givna förutsättningar som du dessutom inte har en aning om?
Kommentera

Sv: Tippa SHL tabellen säsong 16/17
Rodrigo: Det här med blockade skott är intressant. Du pratar mycket om vilka zoner man befinner sig i osv. Hockeyn består av väldigt många "fasta situationer" som avgör i vilken zon spelet befinner sig. Där av ser man att spelare med defensiva kvalitéer(spelförstörande egenskaper) oftast snittar mer i block än offensiva spelare pga att de helt enkelt startar fler av sina byten i försvarszon än i anfallszon. Det är också en anledning till att dessa egenskaper fortfarande behövs i ett lag och att det faktiskt finns plats för "defensiva" backar i dagens hockey så länge de kan slå ett ordentligt förstapass vill säga.
Kommentera

Sv: Tippa SHL tabellen säsong 16/17
Rodrigo: En liten notis bara. Sunken 2012 var grym. Ta en titt på finalmatcherna så kanske du får en liten förståelse till varför han sitter på ett fett kontrakt. Personligen tycker jag att man aldrig ska skriva 5 års kontrakt. Men kan ändå se varför Sundlöv gjorde det.
Kommentera

Sv: Tippa SHL tabellen säsong 16/17
Rodrigo: Fast vi kanske ska ta och kolla på hur Printz presterar i KHK innan vi sågar allt för mycket. Sundlöv förklarar annars hur han tänker om värvningen i MR Madhawks pod, Printz ska ha utvecklat sitt spel och skridskoåkning och blivit modernare i sitt spel.
Kommentera

Sv: Tippa SHL tabellen säsong 16/17
Sen har vi ju uttagningen av Kronwall till World Cup som också är helt obegriplig.
Kommentera