Brynäs IF

714010 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1771618

Sv: #BIFFBK
bifhjärta: Har han sagt det själv att hans efternamn uttalas så?
Jag har tänkt på de franska städerna Versaille och Marseille med liknande ändelser som Paille och de städerna uttalar man ju som ett "j" på slutet, så kan inte Huge faktiskt ha rätt i det här fallet med vår nr 16?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: #BIFFBK
ellis: Om man lyssnar på google translate så uttalas ORDET paille (betyder halm på franska) "Paijj" men i och med att det är ett efternamn så kan ju uttalet variera mycket.

Ta "Dackell" till exempel. Om man läser det som ett ord så borde det uttalas med ett kort a och ett kort e utan betoning på ell ändelsen..

Så att namn uttalas fel är vanligt. Ungefär som alla finska efternamn som uttalas felaktigt. Inget att hänga upp sig på med andra ord..
Kommentera

Sv: #BIFFBK
Till matchen på torsdag ❤

På torsdag hedrar vi Wille Löfqvist i Gavlerinken Arena

Hyllning innan match
Brynäs IF kommer att hedra Wille Löfqvist med en ceremoni innan nedsläpp. Wille Löfqvist var en av Brynäs IF största och mest tongivande spelare. Han var dessutom en mycket omtyckt person som har haft stor betydelse för Brynäs IF först som aktiv spelare och efter det på många olika poster i föreningen. Wille Löfqvist är en av Brynäs IF:s största profiler och en mycket speciell person för oss.

Wille Löfqvist är en av de nio spelare som tidigare hyllats genom att en vepa har skickats upp i Gavlerinkens tak. Där sitter idag Brynäs IF:s legender och största spelare genom tiderna. På torsdag när vi ska hedra Wille kommer samtliga av de hyllade spelarna som sitter i taket finnas på plats på Gavlerinkens is. Tillsammans ska vi hedra en annan stor spelare som nu gått bort.

De som kommer att vara på plats på isen är:
Tord Lundström
Lars-Göran Nilsson
Hans ”Virus” Lindberg
Stefan ”Lill-prosten” Karlsson
Stig Salming
Anders Huss
Janne Larsson

Förutom spelarna som finns i taket kommer ytterligare spelare och ledare att finnas på plats på isen. Dessa är:
Inge Hammarström
Michael Sundlöv
Andreas Dackell
Lennart Hovelius

Dessutom kommer Lars-Göran Gerdin att finnas på plats som en representant från Strömsbro IF som är Wille Löfqvist moderklubb och Olle Hedblom som representant från Gävle golfklubb.

Hockeysnack i entréhallen till Willes ära
Innan match kommer vi att ha ett hockeysnack i entréhallen som helt kommer att tillägnas Wille Löfqvist. Där kommer Peter Strömsten tillsammans med Hans ”Virus” Lindberg, Stig Salming, Inge Hammarström, Stefan Canderyd och Lennart Hovelius minnas en stor spelare i Brynäs IF. Hockeysnacket i entréhallen startar kl. 18.15

I entréhallen kommer det även att finnas en kondoleansbok för alla av våra hockeybesökare som själv vill skriva en sista hälsning till Wille.

Vi hoppas att så många som möjligt vill vara på plats på torsdag och vara med och hylla Wille Löfqvist. Vi uppmanar dessutom alla att sitta på sin plats i god tid då cermonin startar 18:50.
Kommentera