Brynäs IF

712808 inlägg · 7953 ämnen

#BIFFBK

1772135 · » Till forumet


Sv: #BIFFBK
Qvarre:
Firefox is da skit..
Kommentera

Sv: #BIFFBK
Fin hyllning till Wille, snyggt jobbat Brynäs.
Kommentera

Sv: #BIFFBK
PaiLé? wtf
Kommentera

Sv: #BIFFBK
Forsberg 1978:
Tack för tipset, jag testar i kväll.
Kommentera

Sv: #BIFFBK
Steenm: Ganska snygga också!
Kommentera

Sv: #BIFFBK
Kul att Silfverberg äntligen är i gång - säsongens två första baljor inatt för Anaheim (6-1 mot Nashville).
Kommentera

Sv: #BIFFBK
Bratwursten : Jag kommer att fortsätta föra statistik på matcher under säsongen, så att perspektivet kring allt blir lite större. Kanske inte varenda match då det är extremt tidskrävande men iallafall så mycket jag klarar av.
Kommentera

Sv: #BIFFBK
mk: Det är i vilken zon spelaren har fått börja i, i procent. Röd är defensiv zon, gul är neutral zon och grön är offensiv zon!
Kommentera

Sv: #BIFFBK
Rodrigo: Nu när du envisas med att lägga upp statistik😀😀
Så får man ju lära sig det, jag har läst lite innan men inte fattat.
Tror jag fattar. Men vad betyder de olika färgerna på det undre diagrammet?
Bra att du orkar fixa detta👍👍
Kommentera

Sv: #BIFFBK
Får även passa på att tacka dig Rodrigo för att du lägger upp statistik här på forumet. Mycket intressant.
Kommentera

Sv: #BIFFBK
Rodrigo: intressant att fjärdekedjan procentuellt har så mycket offensiva zonstarter i relation till neutrala och defensiva zonstarter. Är ju dock endast statistik från en match så säger inte så mycket i det stora hela. Hade varit intressant att se ett sammanställt stolpdiagram för hur det sett ut totalt för de matcher som Brynäs spelat.
Kommentera

Sv: #BIFFBK
Rodrigo: Konstigt att fjärdekedjan fick så stor andel offensiva zonstarter igår. Konstigt om Bulan bara rullar runt på kedjorna. Har vi offensiv tekning borde han i största möjliga mån ta in en toppkedja.
Kommentera

Sv: #BIFFBK
Och C står för corsi såklart. Det nämndes någonstans här att Bulan ofta matchade Gunderson och Bertilsson när det var tekning i offensiv zon. Så var iallafall inte fallet i denna match. Lindblom-Jensen-Clark hade grym corsi även i förra matchen, vår absolut bästa kedja.
Kommentera

Sv: #BIFFBK
CF% (hur många procent av alla skottförsök som är för det egna laget när spelaren är på isen). Under 50% betyder att motståndaren har haft fler skottförsök när spelaren är på isen. EV är för even strength, alltså 5 mot 5, 4 mot 4 osv. Alltså ingen BP eller PP inräknat. Och zonstarter i procent, alltså procentuellt i vilken zon spelaren har fått börja spelet i (efter tekning dvs, ej flygande byten). Hoppas det är förståeligt.
Kommentera

Sv: #BIFFBK
Rodrigo: Vad roligt. Du får gärna publicera det så vi andra som är nyfikna får ta del av det :)
Kommentera

Sv: #BIFFBK
Peja: Jätteliten sample size. Bara för att det i en match blir mål efter två vunna tekningar så kan man inte dra några slutsatser i det stora hela. Men jag orkar inte riktigt med den diskussionen igen.
Kommentera

Sv: #BIFFBK
Skrubben: Jag loggar den själv. Kollar igenom matchen i efterhand.
Kommentera

Sv: #BIFFBK
Powerfade: Håller med. Skojade mest :-)
Kommentera

Sv: #BIFFBK
Rodrigo: Var släpps den statistiken?
Kommentera

Sv: #BIFFBK
Rodrigo: På tal om statistik. Igår var två av Brynäs mål direkta resultat av vunna tekningar. Apropå tekningsstatistik alltså. Det kan göra väldigt stor skillnad att vinna en tekning.
Kommentera

Sv: #BIFFBK
Individuell corsi + zonstarter i denna match kommer någon dag framöver, antagligen imorgon.
Kommentera

Sv: #BIFFBK
Lite tankar från matchen igår. Tycker hela backuppsättningen gör sin kanske bästa match för säsongen. Sen tycker jag att det som skiljer i tredje är att vi börjar komma in framför mål istället för att snurra i hörnen. Rautio stabil i målet. Delikatessen är ju flippasset från Pontus till Jensens mål. Känns som att vi spelade Färjestads spel i två perioder och vårt i sista
Kommentera

Sv: #BIFFBK
Carl Lejonkräk: Bra sammanfattat.
Kommentera

Sv: #BIFFBK
Zappaholic: För mig känns den här diskussionen avslutad. Karln i fråga har ju rett ut begreppen vilket bevisats genom länkningen till Instagraminlägget.

För mig spelar det ingen roll hur det uttalas så länge han fortsätter i samma stil som han spelat under sin tid som Brynäsare.

Det enda "jobbiga" är väl att kommentatorerna kommer att fortsätta att bli "tvungna" att säga hans namn fel i och med att de talar om vem målskytten är ;-)

Så för min del får de säga fel hur många gånger som helst i vinter :-)
Kommentera

Sv: #BIFFBK
Carl Lejonkräk: Min fru är från Frankrike, hälften kanadensisk fransk och hälften "äkta" fransk. Hon kanske kan reda ut begreppen åt er :-)
Kommentera

Sv: #BIFFBK
Huge: Vem har rätt och vem har fel? Enligt mina efterforskningar så skall det uttalas "PIE-Yay" (engelska)
Paille har nödvändigtvis inte rätt utan kanske han endast går på vad han hört sedan barnsben?
Kommentera

Sv: #BIFFBK
Huge: Kan inte annat än att hålla med.
Enda lilla saken som fick mig en aning "nervös" igår är att det kändes ett tag som att Bulan har svårt att ta vissa avgörande beslut som det känns hos mig.
Med det menar jag att (konstig jämförelse) att om du har 1 sak, säg en klubba och sedan tokvägrar att byta enbart för att du alltid haft denna klubba.
Samma känsla får jag till att få igång Gunde.
Det första powerplayet med Jensen på högern.. den ENDA passning han söker är att finta ner mot mål och sedan lägga in en backhand i mitten på en ganska kall Johnson.
Detta läser varje lag av på grund av att ALLA lag söker samma passning.
Det andra powerplayet igår skapade ju mängdvis med chanser. Varför då inte plocka bort Pudas (även om de är ihoptränade) och ta in Gunde?
Spelarna på denna nivå är så pass skickliga att det knappast spelar någon roll om det är Gunde eller Pudas som står på blå.

Mot Hv71 på torsdag ser jag gärna samma pp-formationer från start MEN är det så att Jensens kedja ej kommer igång och PaWs med en smart Lindblom och Zab kommer igång, skifta då över till Gunde direkt!

Det är väl det enda jag kan tänka mig att "klaga" på över gårdagen, att det känns som att Bulan är så inritad med sina formationer han tränat och ej villig att ändra för att få fart på en spelare.
Han byter ju trots allt Blomman/Clark vissa matcher om det ska försvarars en ledning!
Kommentera

Sv: #BIFFBK
Brynäsgubbe: Som jag skrev.. Det franska ORDET uttalas på ett sätt och hans efternamn kan uttalas på ett annat sätt...Eftersom det är ett efternamn. Skrev jag nåt annat?
Kommentera

Sv: #BIFFBK
Lunkan: Tja, vi är alla olika. En del är mer kortfattade än andra, svårare är det inte. Om nån nu uppfattar mina noveller som pinsamma så är det faktiskt nåt jag jag inte kan göra så mkt åt och således heller inte bryr mig så mkt om.
Det viktiga är väl att man får fram sitt budskap, som jag ser det.
Nu blev det här bara en halv novell, så jag hoppas att du är nöjd den här gången.
Kommentera

Sv: #BIFFBK
Huge: Att ha fel är inte pinsamt, att skriva en novell varje gång det inträffar för att försöka förklara saken kan däremot uppfattas som pinsamt.
Kommentera

Sv: #BIFFBK
mattiask: Nä, även solen har fläckar. Även om jag har både rätt och fel i det här fallet, beroende på vad som diskuteras: det korrekta uttalet enligt franskans språkregler eller på vilket sätt Paille själv vill att hans namn ska uttalas.... ;-)

Riktigt kul iaf att ketchupflaskan gick i topp igår och att vi fick radioaktiv utdelning, som Abris hade sagt. Efter två dikeskörningar mot KHK och Malmö var vi snabbt uppe på vägen igen, tyder på bra moral i laget. Vi kan dock ännu bättre än så här, tänker på att vi har ett bra sparkapital i Zaborsky, Clark och Fälth. Starkt ändå att mala på trots underläge efter 2 perioder och där FBK mkt väl kunnat haft 2-0 efter två PP och lika många frilägen. Där kom Rautio upp stort och höll oss förmodligen kvar i matchen. Att vi sen kör över dom i sista visar väl bara på hur oerhört små marginalerna är, trots att siffrorna kanske visar nåt helt annat.
Kommentera

Sv: #BIFFBK
Skrubben: Det är ju inte heller bara flyt att Pajjen gjort så mycket poäng, han har varit riktigt riktigt bra. Vilken speed och vika avslut! Han är en brilljant avslutare och så han sliter, jag älskar honom redan!
Kommentera

Sv: #BIFFBK
Skrubben: härligt när folk erkänner att dom haft fel .
Kommentera

Sv: #BIFFBK
Carl Lejonkräk: Inte bara där, skulle jag tro... :-)
Kommentera

Sv: #BIFFBK
Huge: Huge är nog jättestor i staterna.
Kommentera


Sv: #BIFFBK
Huge: Den var faktiskt t.om lite rolig ;) Man kan inte alltid ha rätt va!? :)
Kommentera

Sv: #BIFFBK
Carl Lejonkräk: Precis...När jag är i staterna så bryr jag mig inte så mycket i hur de uttalar mitt namn. Namn uttalas ofta olika i olika länder.
Kommentera

Sv: #BIFFBK
Brynäsgubbe: Pinsamt vet jag inte, men jag har ju uppenbarligen fel om man ska gå på hur Paille själv vill att namnet ska uttalas.
Jag har dock som Powerfade redan varit inne på och utan att ha hört Pailles egen förklaring eller i övrigt försökt ta reda på hur namnet (enligt honom själv) ska uttalas, gått på hur namnet ska uttalas på franska då Paille högst sannolikt har franska rötter och hans efternamn således är ett franskt dito från början. Att hans namn trots det ska uttalas med ett hörbart "e" i slutet har nog mest med anglifieringen där borta att göra sas, dvs att jänkare i allmänhet brukar uttala alla namn som slutar på ett "e" med ett hörbart dito även om man inte ska göra det.
Jag har dessutom gått på det nån annan varit inne på, hur man uttalar ex ordet "Versailles" som stavas likadant som "Paille" men där s-et aldrig hörs sas.
För att komplicera det hela ytterligare så borde namnet egentligen stavas "Paillet", om det ska uttalas som Paille själv vill att det ska låta.
Men det är en annan historia.
Vi får väl kalla honom "Palle", med rakt svenskt uttal på samma sätt som "Pelle" uttalas. "Pajen" känns inte rätt, det låter som nån gammal leksing som numera huserar i LHC, och dom två gängen vill man förknippas med så lite som möjligt...
Kommentera

Sv: #BIFFBK
honken21: Annars kan vi ju göra som amerikanerna och helt enkelt uttala namnet som om det var skrivet på vårt språk och ge blanka fan I hur det skall vara.
Kommentera

Sv: #BIFFBK
Inkazar: För att hitta exempel behöver man inte leta längre än SHLs highlight-video från HV-Leksand där Piskula blev Piss-kula 😃
Kommentera

Sv: #BIFFBK
honken21: Tack, den jag letade efter.
Kommentera

Sv: #BIFFBK
Mösspojken: Hahaha. Han har själv åtskilliga gånger i flera medier sagt precis hur hans namn uttalas. Hur kan det fortfarande vara en fråga?
Kommentera

Sv: #BIFFBK
Inkazar: Idag mår man gött igen !
Kommentera

Sv: #BIFFBK
Tur man inte är kommentator säger ja bara. De går ju snabbt att skriva iaf. Tillskillnad från valfritt finn-namn
Kommentera

Sv: #BIFFBK
Mösspojken:" Pajj i " 👍
Kommentera

Sv: #BIFFBK
Innan ni börjar bråka alltför mycket med varandra om vem som har rätt uttal och hur man säger på franska och allt möjligt så kan man ju alltid lyssna på hur Paille själv uttalar sitt efternamn.

www.arbetarbladet.se/ishockey/shl/tv-brynas-antligen-pa-is-bertilsson-ar-redo-igen-och-sa-uttalar-nhl-varvningen-sitt-namn#Ishockey

4:50
Kommentera

Sv: #BIFFBK
Powerfade: Kan ju bli en tolkningsfråga det här. Paille är ju kanadensisk och där borta säger man definitivt inte "Paj", som klippet jag länkade visar. Finns även fler källor om man googlar lite. Däremot kan det korrekta franska uttalandet vara något helt annat, men jag tänker inte gå och ändra på någons namn för den sakens skull. På samma sätt som att alla här inne säkert vill ha era namn uttalade korrekt så gott det går i utlandet. Det är inte ens relevant för Paille är inte fransk.
Kommentera


Sv: #BIFFBK
ellis: Om man lyssnar på google translate så uttalas ORDET paille (betyder halm på franska) "Paijj" men i och med att det är ett efternamn så kan ju uttalet variera mycket.

Ta "Dackell" till exempel. Om man läser det som ett ord så borde det uttalas med ett kort a och ett kort e utan betoning på ell ändelsen..

Så att namn uttalas fel är vanligt. Ungefär som alla finska efternamn som uttalas felaktigt. Inget att hänga upp sig på med andra ord..
Kommentera

1772135 · »