Brynäs IF

714045 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1771623

Sv: #BIFFBK
Powerfade: Kan ju bli en tolkningsfråga det här. Paille är ju kanadensisk och där borta säger man definitivt inte "Paj", som klippet jag länkade visar. Finns även fler källor om man googlar lite. Däremot kan det korrekta franska uttalandet vara något helt annat, men jag tänker inte gå och ändra på någons namn för den sakens skull. På samma sätt som att alla här inne säkert vill ha era namn uttalade korrekt så gott det går i utlandet. Det är inte ens relevant för Paille är inte fransk.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: #BIFFBK
Brynäsgubbe: Som jag skrev.. Det franska ORDET uttalas på ett sätt och hans efternamn kan uttalas på ett annat sätt...Eftersom det är ett efternamn. Skrev jag nåt annat?
Kommentera

Sv: #BIFFBK
Brynäsgubbe: Pinsamt vet jag inte, men jag har ju uppenbarligen fel om man ska gå på hur Paille själv vill att namnet ska uttalas.
Jag har dock som Powerfade redan varit inne på och utan att ha hört Pailles egen förklaring eller i övrigt försökt ta reda på hur namnet (enligt honom själv) ska uttalas, gått på hur namnet ska uttalas på franska då Paille högst sannolikt har franska rötter och hans efternamn således är ett franskt dito från början. Att hans namn trots det ska uttalas med ett hörbart "e" i slutet har nog mest med anglifieringen där borta att göra sas, dvs att jänkare i allmänhet brukar uttala alla namn som slutar på ett "e" med ett hörbart dito även om man inte ska göra det.
Jag har dessutom gått på det nån annan varit inne på, hur man uttalar ex ordet "Versailles" som stavas likadant som "Paille" men där s-et aldrig hörs sas.
För att komplicera det hela ytterligare så borde namnet egentligen stavas "Paillet", om det ska uttalas som Paille själv vill att det ska låta.
Men det är en annan historia.
Vi får väl kalla honom "Palle", med rakt svenskt uttal på samma sätt som "Pelle" uttalas. "Pajen" känns inte rätt, det låter som nån gammal leksing som numera huserar i LHC, och dom två gängen vill man förknippas med så lite som möjligt...
Kommentera

Sv: #BIFFBK
Innan ni börjar bråka alltför mycket med varandra om vem som har rätt uttal och hur man säger på franska och allt möjligt så kan man ju alltid lyssna på hur Paille själv uttalar sitt efternamn.

www.arbetarbladet.se/ishockey/shl/tv-brynas-antligen-pa-is-bertilsson-ar-redo-igen-och-sa-uttalar-nhl-varvningen-sitt-namn#Ishockey

4:50
Kommentera