Brynäs IF

714258 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1779030

Sv: MIF-BIF 24/11-16
Ok, vill be om ursäkt för gapandet tidigare. Men jag blir verkligen omåttligt besviken när Brynäs förlorar såhär.

Men ni omutligt positiva här inne, Huge och gänget - tycker ni inte det finns ett uns av logik i det Pettisbif säger? Vi saknar Zaborsky, Granis, Enterfeldt, med flera, en hel kedja. För mig låter det helt rimligt att vi sliter för hårt på spelarna som väntas upprätthålla Bulans hårda presspel trots att vi har ett manfall. Kan det vara så illa att det inte går att spela på det sättet när folk saknas?

Med fullt lag kan vi vila spelare. När vi har fullt lag tror jag Bulans hockey är perfekt, det var vi sett, men kanske inte lika perfekt när viktiga kuggar saknas. Då tar bensinen snabbt slut.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MIF-BIF 24/11-16
Brynäsgubbe: Självklart är det illa när man har spelare skadade - oavsett lag.
Men det har andra lag också.
Men jag tycker trots det att man ligger tvåa/trea i tabellen, man har två matcher där passningsspelet inte stämmer.. MEN man är ändå där och är så när som på att vinna matchen.
Får inte Lindblom sin utvisning är jag övertygad om att vi tar minst en poäng.
Titta anfallet innan bevis får den utvisningen. Vi är otroligt nära att göra 0-2 i det läget och då hade alla här inne suttit och älskat att vi klådde dit hemmastarka Malmö (och kanske höll nollan).
Men tyvärr åker vi på två skitmål (som Brynäsare var det skitmål).

Jag är mer orolig när jag ser hur passningsspelet ser ut i vissa matcher än att vi från match till match har spelare borta. Av den enkla anledning att det känns märkligt att som igår att Bulan/Sjödin inte klarar av att laga passningsspelet.

Sen att vi måste ersätta framförallt Z med någon är i mina ögon solklart. Desto svårare med Granis.. men min personliga åsikt är att jag blir förvånad om han spelar innan typ februari OM han spelar mer alls denna säsong.
Men en ersättare måste vi få in då vi trots allt måste ha tre kedjor vi vet kan gå in och göra poäng!

Johnson & Paille känns ganska uddlösa utan Granis.
Skulle gärna se Blomman där samtidigt som vi hittar Z ersättare till bröderna W.

Helst av allt skulle jag vilja ha in en playmaker. En center. Annars tar vi en ytterforward likt Z.

Vi ligger trots allt tvåa/trea i tabellen och dessutom ligger vi väl tvåa i PP-ligan. Och då tycker ändå vi supportrar att PP-spelet inte fungerat fullt ut!
Kommentera

Sv: MIF-BIF 24/11-16
Brynäsgubbe: Jag skulle beskriva kvällens insats så här...

Med puck gör Brynäs en fullständigt urusel insats. Klart sämst på hela säsongen. Som Lindblom påpekade efter två perioder var passningsspelet alldeles för dåligt.

Utan puck gör Brynäs en klart godkänd insats. Försvarsmässigt håller laget. Pudas blev uppsnurrad några gånger men helhetsmässigt släpper man inte till särskilt många målchanser, även om Malmö inte är det vassaste laget offensivt heller.

Brynäs fick inte riktigt 'fast' motståndarnas backar i forecheckingen. Min tolkning är att detta berodde på dåligt beslut i spelet med puck. Malmö läste sönder Brynäs spel och Brynäs hade inget motmedel. Det bådar inte gott inför framtiden, men samtidigt är Malmö defensivt starka.

Börjar förresten bli en tendens att Lindblom alltid påpekar att passningsspelet måste upp när han intervjuas. Han är ju skolad i Brynäs spelskickliga skola, medan Bulan och BZ verkar förespråka mycket dump & chase. Hoppas verkligen inte att de för över sitt tänk till juniorlagen, då kommer Brynäs att skola Daniel Brodins istället för Calle Järnkrokar i framtiden.
Kommentera