Brynäs IF

713971 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1791686

Sv: Brynäs IF - Örebro HK 2017-01-19
Bratwursten : Skybaren fanns förra året. Vi låg väl på högre publiksnitt då och backade ändå, hur mycket var det, 7 miljoner?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs IF - Örebro HK 2017-01-19
Mittzon: Nu har det ju skurits i organisationen och det har kommit in en huvudpartner till samt att SHL har sålt mittcirkeln så helt illa ser det nog inte ut.
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Örebro HK 2017-01-19
Mittzon: Absolut men hade varit intressant att kliniskt få se siffrorna på vad Skybaren levererat ekonomiskt, kontra att behålla de sittplatser som var där tidigare.

Var och intervjuade Frölundas ordförande Mats Grauers för ungefär ett år sedan och han beklagade sig över att Frölunda inte äger sin arena och därför inte tjänar pengar på runtomkring försäljningen på alls samma sätt som lag som äger sin Arena, därför behöver de också ha de högsta biljettpriserna. Nu har ju Frölunda andra fördelar gentemot Brynäs eftersom det är en storstad med helt annat näringsliv än gävleregionen. Men just de pengarna Brynäs och andra klubbar drar in på dryck och mat är en sådan sak som genererar mycket pengar krasst ekonomiskt.

Min poäng är att Publiksnittet är viktigt eftersom det såklart även påverkar "merförsäljningen" men det finns andra faktorer på frammarsch som är väldigt viktiga och många lätt bortser från. Det är såklart svårt för supportrar att ha koll på dessa siffror och det blir lätt att man kommenterar det man vet och det är ju publiksnittet och det budgeterade publiksnittet, det förstår jag. Men det gäller samtidigt att ha detta i åtanke för att nyansera bilden av klubbarnas ekonomi.
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Örebro HK 2017-01-19
Mittzon:

Samma minus i år. Och vi spelar
i allsvenskan nästa säsong.
Om inte det trixas rejält med siffrorna.
Kommentera