Brynäs IF

713672 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1799414

Sv: Matchtråd. Dif-Brynäs 14 feb 2017
KalleTeodor: Antalet vinster för en målvakt är nog den sämsta statistik för att bedöma hans prestation. Det är en lagstatistik och inte direkt kopplat till själva målvakten. Kolla med alla som håller på med fancy stats i NHL.

En stor förklaring till varför Felix har så många vinster, är att han fått stå betydligt fler "enkla" matcher än Rautio. Dom har i princip delat upp hemmamatcherna till Felix och bortamatcherna till Rautio. Inte så konstigt att Felix därmed har en bättre win-ratio trots att han är den sämre målvakten.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Matchtråd. Dif-Brynäs 14 feb 2017
Skrubben: "En stor förklaring till varför Felix har så många vinster, är att han fått stå betydligt fler "enkla" matcher än Rautio. Dom har i princip delat upp hemmamatcherna till Felix och bortamatcherna till Rautio. Inte så konstigt att Felix därmed har en bättre win-ratio trots att han är den sämre målvakten."

Tycker att du gör det lite för enkelt för dig när du menar att hemmamatcherna skulle vara "enklare" att hantera för en målvakt.
Spelarna säger ju ofta att det kan vara svårt att spela hemma, man har större krav på sig att prestera framåt inför sin egen publik, det blir lätt överkonstruktivt och man tummar på skitjobbet som krävs bakåt.
Borta kan man spela lite mer strikt och tillknäppt, inget annat förväntas av bortalaget sas. Vilket i sin tur förstår underlättar för den egna målvakten.
Med ovanstående i åtanke så vill jag nog hävda att det isf är bortamatcherna som oftast är dom "enkla" för en målvakt, inte hemmamatcherna.
Kommentera

Sv: Matchtråd. Dif-Brynäs 14 feb 2017
Skrubben: Jo jag vet att du tycker så. Vilka är dom enkla matcherna då? Mot Leksand och Djurgården kanske? Jag tycker att du har fel, vunna matcher är inte statistik utan vad vi faktiskt strävar efter. All statistik är ju faktiskt sekundär och kommer efter vunna matcher. Eller blir du glad om laget kommer sist men hade en målvakt med bra räddningsprocent vilket ju ibland händer.
Kommentera

Sv: Matchtråd. Dif-Brynäs 14 feb 2017
Skrubben: Han har alltså bättre... win-Rautio...

Badum-tishh...
Kommentera