Brynäs IF

713680 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1799397

Sv: Matchtråd. Dif-Brynäs 14 feb 2017
Skrubben: Det finns en del förbättringspotential i Felix. Det håller jag med om. Men Brynäs vinner betydligt fler matcher med Felix i mål jämfört med David. Det kan förstås finnas flera skäl till att det är så men jag tar hellre än målvakt med taskig räddningsprocent som vinner matcher än tvärtom.
Det är inte heller bara jag, Pecka, och "Brynäs" som tycker att Felix är en bra målvakt. Han har varit målvakt i två J20 turneringar denna säsong och blivit vald till bästa målvakt i båda..
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Matchtråd. Dif-Brynäs 14 feb 2017
KalleTeodor: Antalet vinster för en målvakt är nog den sämsta statistik för att bedöma hans prestation. Det är en lagstatistik och inte direkt kopplat till själva målvakten. Kolla med alla som håller på med fancy stats i NHL.

En stor förklaring till varför Felix har så många vinster, är att han fått stå betydligt fler "enkla" matcher än Rautio. Dom har i princip delat upp hemmamatcherna till Felix och bortamatcherna till Rautio. Inte så konstigt att Felix därmed har en bättre win-ratio trots att han är den sämre målvakten.
Kommentera