Brynäs IF

714125 inlägg · 7953 ämnen

Forum

2702326 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: A propósito de nada
Slaven82: BIK hade seriens bästa PP i HA och Plato var en bidragande orsak till det. Han kan helt klart vara med i en PP-lina även i SHL. Stänkte in två stycken mot oss i semin i den spelformen, så vet inte vad du tycker är så lustigt.
Kommentera


Sv: A propósito de nada
Intressant att Micke Nord går i "pension" från SHL och börjar döma i HA någon dag senare. Synd, en av få domare jag uppskattade i SHL.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Chanzone: Kanske går att locka honom (Plato) med en roll i PP1. Grabben har ett rungande, pricksäkert skott.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Samsung: Om vi nu tappar Nordh och Robertson inte är aktuell så skulle jag gärna se en kille som Hampus Plato i Brynäs. Tycker han och Ottoson stack ut lite extra i HA. Rivig spelare med rätt bra målsinne. Frågan är ju om han skulle vara intresserad av en roll i fjärdekedjan.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Gunnarsson passar precis in i min hypotes om vad det blir för andra målvakt, som jag skrev om för ett par dagar sedan.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Kollat igenom Vm-trupperna lite. Blir att hålla en extra tumme för Lettland. Förutom Cukste och Indrasis så finns bekantingen Gudlevskis med. Och som lite extra Brynäskrydda, Rodrigo Lavins son Martin Lavins.

Skadar ju inte att personliga favoriten Daugavins finns med, samt Irbe som målvaktscoach.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Attila: han saknar Sverige lite ja. Men vet att han trivdes så otroligt bra i Skellefteå och Skellefteå skulle aldrig tacka nej till han heller. Så skulle han vända hem så blir det nog dit han drar igen.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Såg denna spelare på elite.. hade ju varit rätt coolt att se honom i Brynäs nästa säsong även om det är väldigt osannolikt/inte ens rimligt. Men, utgående kontrakt och kanske saknar Sverige? 😅

www.eliteprospects.com/player/314906/linus-karlsson
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Rodrigo: ”Skulle bli oerhört förvånad om inte Nordh lånas tillbaka till Brynäs. Samma sak skulle även kunna vara fallet för Robertsson.”

Alcén har sagt intervju med GD att man inte räknar med Nordh till kommande säsong. Alltså lär Nordh ha meddelat att han tänker spela i AHL (om Utah hunnit fixa sånt?) om han inte tar plats i NHL. Likadant med Robertsson, hans agent har klargjort att utlåning inte är aktuellt, så det kan vi sluta hoppas på.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Lindblom kvar är kvalitetsmässigt lika osannolikt som att behålla Johannesson. Spelare skall ha kontrakt för egna meriter, inte för att locka andra spelare.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Gavve: Glasklart. Alltså man kan ha 3 SHL-lån per målvakt alltså? Såvida man inte lånar in ett specialfall som undantag. 🤪
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: "De hockeyallsvenska lagen får bara ha 3 SHL-lån per lag fördelat på 1 målvakt och 2 utespelare"

Det där är så snurrigt. Inte ens journalister verkar veta riktigt vad som gäller (lite olika citat som går att söka på så klart):

Tre spelare + målvakt:
"I det befintliga avtalet mellan SHL och Hockeyallsvenskan kan HA-klubben låna tre utespelare och en målvakt från SHL, per säsong."

Tre spelare + målvakt:
"Idag får de allsvenska lagen låna in tre spelare och en målvakt från SHL per säsong."

Tre spelare + målvakt:
"Tanken är att balansera om och förlänga det avtal som skrevs mellan parterna 2019, då det bland annat infördes ett maxtax för lånespelare från SHL till HA (tre namngivna utespelare + en målvakt per lag"

Tre spelare + målvakt:
"– Det blir samma. Tre utespelare och en målvakt." (Sades i samband med att avtalet förlängdes/gjordes om 2022).

2+1+1 (specialfall att få till tredje utespelare).
"Gränsen sattes till att varje klubb får låna som mest en målvakt och två utespelare – samt ytterligare en spelare under vissa restriktioner."

2+1+1 (samma som ovan):
"HockeyAllsvenska klubbar är begränsade till maximalt tre lån från SHL, en målvakt och två utespelare." Med tillägget:
"Undantag från ovanstående gäller om någon HockeyAllsvensk klubb vid ett och samma tillfälle får mer än en spelare uttagen till landslagsspel" (Då får man ta in en till vilket då blir 3 utespelare totalt).

2+1 (alla 3 citat från samma artikel):
"Hockeyallsvenska klubbar är begränsade till maximalt tre lån från SHL, en målvakt och två utespelare."...
"Det blir samma antal spelare, 2+1, som kan lånas ut till hockeyallsvenskan."....
"Till nuvarande säsong bestämdes att begränsa möjligheten till spelarlån att omfatta maximalt tre lån från SHL, en målvakt och två utespelare."

Sen blir det ju ännu mer förvirrande när Tävlingsbestämmelserna säger 5 rakt av utan att nämna att det finns avtal mellan SHL och HA.
"Mottagande förening kan maximalt mottaga fem (5) utlåningsspelare somt en målvakt."

Sen kan man ju undra om det ens finns några straff för att bryta mot avtalet/överenskommelsen mellan HA och SHL (tävlingsbestämmelserna säger ju max 5 som sagt).
www.st.nu/artikel/bryter-mot-hockeyallsvenskans-regler-men-kan-slippa-straff-det-ar-olyckligt/
2019 skrevs detta:
"Halvvägs in i säsongen har Södertälje och Karlskrona brutit mot reglerna – men det finns inget straff att dela ut till den klubb som bryter mot överenskommelsen.".
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Kanske har nämnts tidigare idag, men sista exit-samtalen var idag, så förhoppningsvis kommer lite nyheter kring spelare som lämnar dom närmaste dagarna.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Gavve: De hockeyallsvenska lagen får bara ha 3 SHL-lån per lag fördelat på 1 målvakt och 2 utespelare. Därför måste de allsvenska lagen vara relativt kräsna. Sen får de har fler med säsongslån, men då är det ju spelare som inte får snurra mellan klubbarna. Tror även det finns undantag för om HA-lag får flera spelare uttagna till landslag, då kan de låna fler under perioden som landslagsspelarna missar matcher. TROR det är vad som gäller men avtalen görs om ibland så inte alltid lätt att hänga med i svängarna.

Blir ganska dyrt om man samlar på sig många spelare som lånas ut. De allsvenska lagen är inte alltid beredda att ta över hela lönekostnaden om det inte är spelare som visat något på HA-nivå.

Johanesson är väl smålänning i grund och botten, han har en uppsjö av HA-klubbar där nere att välja mellan. Säkert har han ganska låg lön också, så hans kontrakt borde kunna tas över av Nybro eller dylikt. Skulle vara en bra lösning för alla inblandade.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Lemp: Kan vi anta att "spelare som stannar" inte är samma sak som "spelare som kommer spela för Brynäs" (initialt)? Tänker som Peja skriver att vi har många unga på kontrakt som knappast kommer "vara kvar" när säsongen startar.

Tänker alltså att bara för att de "stannar" behöver de inte spela för Brynäs utan kan lånas ut till HA och plockas hem vid skador eller andra behov? Skellefteå lånade ju ut Robertsson utan problem till Brynäs t.ex. Och tog tillbaka honom lagom till slutspelet och det gick ju bra för dem eftersom han fick speltid och gjorde det bra i Brynäs (ingen jämförelse mellan honom och Brynäs spelare i övrigt här nu så klart).

Blev förresten lite nyfiken på hur många spelare man får låna ut per förening (inte att låna in). Under 23/24 gällde:
Två namngivna målvakter (senior eller junior).
Juniorspelare (19-20 år): 5 spelare
J18 (landslagsnivå): Dispens krävs.
Vuxen/överåring: 5 stycken.

Man kan alltså låna ut en herrejösses massa spelare. Inte så praktiskt eller realistiskt så klart då varje lag bara får låna in 5 spelare plus målvakt. (Jag kollade SHL till HA eftersom det är det som gäller för oss). Mer bara en kul anekdot tycker jag!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Helt enig! Det är absolut ingen vetenskap eller "sanning" i detta kan man väl säga. Sen är ju åldersfördelningen lite missvisande i de andra lagen också då de kanske lånat in en spelare (eller 5) som är 18 för 1 match. Därav ej vetenskapligt på något sätt.

Tar vi bort majoriteten av våra yngre spelare i listan (behåller 1st 21 och alla över det) så landar vi på nästan 27 år i snitt. Sen vet jag att vi knappast är klara med värvningarna men när vi börjar prata om att värva spets som alltså höjer vår redan höga snittålder drar jag öronen åt mig lite.

Säsongen 11/12 (guld) hade vi 25 i snittålder och 16/17 (tvåa) hade vi 25.5. Sen ska man nog verkligen inte dra för stora växlar av det då vi åkte ut med vad som ser ut att vara en snittålder på 25.32.

Det var som sagt bara mina tankar och åsikter kring att vi har ett ganska "gammalt" lag just nu. Med några yngre (som kanske inte ens blir kvar som du säger). Varken mer, varken mindre än så!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Tigerhjärta: Förstår inte riktigt vad det här Kvist-ryktet kommer ifrån. Ja, GD har angett honom bland spelare som kan stanna/rykten in. Men har inte sett dom skrivit någonting om honom utan endast spekulerat om att han kan vara en billig lösning i fjärde.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Gavve: Din truppredogörelse och därmed också snittåldrarna är också ganska missvisande. Flera av de yngre i din kalkyl kommer garanterat inte att vara kvar när säsongen börjar, och ännu fler av de yngre kommer kanske vara kvar, men inte platsa.

Ta bara backsidan där Alcén är tydlig med att en junior mycket väl kan bli åttondeback inledningsvis. Det innebär ju att det är fullständigt omöjligt att både Larsen och Johanesson blir kvar, för det är helt orealistiskt att de skulle vara kvar som nummer 6 och 7 i backuppsättningen. Larsen var 7:eback i Hockeyallsvenskan och kommer knappast klättra i hierarkin med SHL-avancemanget. Den som ryker blir rimligtvis Johanesson som inte höll mot allsvenska topplag och än mindre kommer att hålla i SHL.

Lindblom och Ohlsson kanske blir kvar, men går knappast in på fyra kedjor när alla är med.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Silfverkroken: såg någon artikel som skrevs under säsongen på Aftonbladet
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Alvin : Var har du sett de lönerna?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Måste berömma Anton Rödin, satt och kollade lite vad dom haft för löner i hockeyallsvenskan och han sänkte sig verkligen hur mycket som helst. Mycket mer en Bertilson och Larsson tillexempel
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: "Det spelar inte så stor roll om toppspelarna är äldre så länge de levererar, men längre ner i hierarkin kan man ju inte samla veteraner på hög"

Jag håller med om detta till 100%. Något annat jag tycker (100% soffcoach/sofflagbyggare) är att man borde satsa på att bygga en bra stomme spelare som kan bli kvar någon säsong oavsett om det är spelare i första, andra eller tredjelinan. Att värva in någon toppspelare eller utfyllnadskillar som är 36-37 år är ju inget man bygger ett lag kring över tid (ingen har påstått det heller vill jag förtydliga).

Nu har vi en rätt okej stomme med oss från HA redan till nästa år. Men många är äldre (30+) och många är yngre (21 och nedåt). Mellanskiktet tycker jag saknas (ålder är bara en siffra osv, jag vet). Detta är bara namn som officiellt är klara enligt EP:

Scott 35
Rödin 33
Bertilsson 33
Silfverberg 33
Johan Larsson 31
Källgren 27
Kinnvall 26
Johannesson 22
Larsen 21
Lindblom (Linus) 21
Ohlsson 19
Nordh 19
Lindstein 19

21 och nedåt: 5st
22-29: 3st
30+: 5st
Snitt: 26.08

Om vi (bara för skojs skull) tittar på årets finallag i SHL så såg åldersfördelningen ut så här. Har inte tagit hänsyn till om det är 0 eller 52 matcher de spelat här (Möller är 35 och har 0 matcher t.ex.).
Skellefteå:
21 och nedåt: 12st
22-29: 10st
30+: 8st
Snitt: 25.44 år

Rögle:
21 och nedåt: 7st
22-29: 14st
30+: 5st
Snitt: 24.97 år

Och detta säger egentligen inte så mycket mer än att vi uppenbarligen saknar spelare i åldern 22-30 just nu jämfört med förra årets finallag. Två spelare som går in i den kategorin är ju Djoos (fyller dock 30 i år) samt Oskar Lindblom (blir 28 i år).
Några andra spelare från förra säsongen som faller in i det spannet är t.ex. Kopacka, Ölund och Cukste som "ska" vara klara men inte utannonserats än.

Indrasis och Benn ryktas ju också om att förlänga men båda dem är över 30. Indrasis fyller 34 i år och Benn blir 37 så där ökar vi ju på snittåldern mer. Ska vi då ta in O'Neill också så ökar vi på den ännu mer då han snart fyller 36 (1 juni).

Och ta nu inte detta som någon fakta på något sätt. Det är bara mina tankar kring vad jag tycker vi saknar. Sen vet jag också att ålder bara är en siffra och att karaktär och att passa in är viktigare. :)
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Tigerhjärta: Läs GD
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Okej är med på vad du menar och kan absolut hålla med om det.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: fast han har bra siffror i alla lag han spelat med
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Silfverkroken: Jag tänker mer på själva helheten och dynamiken med att ha en SHL-veteran som Gunnarsson på bänken. Det behövs alltid unga, hungriga spelare som pushar de äldre spelarna. Och Brynäs börjar samla på sig ganska många äldre spelare nu. Det spelar inte så stor roll om toppspelarna är äldre så länge de levererar, men längre ner i hierarkin kan man ju inte samla veteraner på hög. Sen kan man vara hungrig och gammal, som Marcus Eriksson säkert är, men att ta in en 32-årig Gunnarssno som andramålvakt vore inte smart tycker jag.

Bibeau, som kommer från andradivisionen och är ett helt fräscht namn i SHL-sammanhang, vore också något annat än Gunnarsson även om han inte heller är ung.

När det gäller utfyllnadskillar tycker jag att man ska värva billiga spelare från HA,farmarligor osv.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
mattias - 74: Har han SHL-klasul?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Silfverkroken:

Här har Mora gjort ett bra köp

Killen har potential att bli hur bra som helst
Uppladdat:

450x300-img2756.pngimg2756.png

Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: För min del är det inte så viktigt att ha en andramålvakt med just utvecklingspotential. Vi har Steinbergs och kanske framförallt Forsberg i juniorleden som är väldigt lovande. Tycker inte vi stänga dörren för dem. Jag vet inte om just Gunnarsson är rätt men att ha en äldre, rutinerad backup i ett par år som täcker upp innan någon av dem är redo gör att ta en plats vore inte helt dumt enligt mig. Just därför vore en Bibeau ett helt dumt namn.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Lemp: Med all respekt för Jonas Gunnarsson som är en erfaren och gedigen målvakt, men det är någonting med honom som gör att man verkligen inte går igång på den tanken. Inte övertygat särskilt mycket i ett svagt HV, noll utvecklingspotential och en åldrande spelare. Skulle mycket hellre komplettera Källgren med Voutilainen, Bibeau eller brorsan Lindbom.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Rodrigo: Varför skulle inte Robertsson kunna spela i AHL? Finns väl många med ungefär hans profil i AHL?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
#33: Säkert ligger inte Brynäs högst upp på alla spelares listor, men det kan eventuellt finnas ganska många bra centrar på marknaden.

Utöver alla de i länkarna kanske Rasmus Asplund flyttar hem. Sen förstår jag också att Brynäs inte kommer att värva typ Asplund eller Lias Andersson, men de kan mycket väl komma att fylla centerkvoter i andra (mer attraktiva) centersökande SHL-klubbar.

Personligen tycker jag som Lemp var inne på, att Brynäs borde erbjuda Fredrik Karlström ett fint flerårskontrakt och göra honom till en stommespelare. Han är en skridskostark tvåvägscenter som skulle hjälpa laget mycket i båda riktningarna, och inte minst i en bra ålder.

Jag är faktiskt mer orolig att Brynäs ska klanta till bredden med att förlänga med Kvist osv än att inte hitta bra spelare till toppskiktet. Spelarna till toppskiktet har i mångt och mycket till stora delar redan lösts sig om det stämmer att Djoos och Lindblom återvänder. Då pratar vi ju bara om en center och 1-2 klassbackar beroende på Benns vara eller icke vara i laget, resterande nyförvärv blir utfyllnadskillar.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
lapad: Vart har du hört detta?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
#33: Kommer nog bli viktig för gnaget om han håller sig frisk. Blir kul att följa honom nästa säsong.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
lapad: Brynäs suktar på meriterade spelare som tackar nej och missar russinen från HA…… inget bra!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
#33: Inte alls överraskad men snarare överraskad eller chockad över rykten att Brynäs vill förlänga Kvist. Det måste åter handla om en kompis lösning, det finns massor med bättre utfyllnads spelare i SHL men även i Allsvenskan.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Våga satsa på Kelleher i SHL! Vesel kan utgå men Kelleher vill jag inte tappa.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Johannes Hedberg: Skulle bli oerhört förvånad om inte Nordh lånas tillbaka till Brynäs. Samma sak skulle även kunna vara fallet för Robertsson.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
#33: Svårt att spekulera eftersom man inte vet om antal kvalitativa namn på marknaden. Men nog behövs något bättre än Vesel. I SHL är han som bäst en tredje eller fjärdecenter.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
JanT: Tärnström presenterad av AIK, fram till 25/26. Tycker han gjorde det bra hos oss, önskar honom all lycka 😊
Kommentera

Sv: A propósito de nada
JanT: helst inte kvist, även om han skulle prestera bra så är han hatobjekt hos vissa av bif-fansen så han skulle må bättre annanstans av alla anledningar - än ekonomiska.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Charles: ” O'Neill och Kelleher så har vi nog kortaste laget i SHL”

Jag fattar inte varför vi ens tittar på spelare under 178cm och/eller väger under 75kg.
Ja det finns de som är bra spelare, senast Kelleher, men ska man titta på nytt bläddra vidare och välj samma lika spelare men större och tyngre.
Nu är ju inte oniel fjärtlätt men, nä något större center tack, gärna på andra sidan 31årw strecket
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Johannes Hedberg: In med McKvist i 4:e linan!
Kommentera


Sv: A propósito de nada
Lyssnade på Sanny &Svensson, det verkar som många lag i SHL söker en förstacenter. Vi ligger väl sannolikt inte högst upp på, önskelistan hos de centrar som eventuellt finns. Kanske läge att ge Vesel chansen, inte som förstecenter, (Larsson) men längre ned i hierarkin … eller?🤔
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Lemp: Ja det vet jag.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Vad fan ska Nordh till Nordamerika och göra redan nu?

Fan vad jag ogillar när spelare drar över så tidigt.

Ja då måste Brynäs värva nya och unga spelare. Synd som fan, jag hade gärna haft Tärnström, Nordh och Robertsson i laget nästa säsong.

Hugg på Plato och Liam Dower Nilsson.

En annan spelare (som dock inte är så ung) som skulle göra nytta i tredje eller fjärde är Muzito-Bagenda.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
William2325: Enligt expressen är han klar för AIK, så alldeles oavsett vem dom presenterar nu så är han klar för dom.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Lemp: Tror det med tanke på det jag skrev tidigare att AIK ska presentera något vid 17. Därför var Brynäs tvungna att gå ut med det nu innan AIK presenterar han. Dock bara en tanke av mig, kanske inte alls är Tärnström som AIK ska presentera.
Kommentera

2702326 · »