Brynäs IF

713373 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1830180

Sv: KONTRAKTERAD TRUPP, klara nyförvärv, formationsförslag etc
Skrubben: Priset får i så fall gärna vara ett presentkort på Stadium, skulle behöva ett par nya joggingskor nu när vädret har blivit så bra.
Hur som helst, jag tolkade ursprungsinlägget som att en (Berg) är klar för annan klubb medan tre andra (Hirsch, Seger, Sandin) är på väg bort, möjligtvis till Nordamerika. Det vore i så fall fyra blytunga tapp för J20-laget; två landslagsbackar och två forwards som antagligen kommer att producera många poäng nästa säsong.
Men vi får väl se var det landar. Rykten är rykten, men tycker det är synd att Berg lämnar. Det är också ganska misslyckat för Brynäs hockeygym; klubben investerar i de fåtalet spelarna som tas in från andra distrikt.
Brynäs ratade massa andra spelare från andra distrikt när man tog in Berg till hockeygym, och så lämnar han efter 2 gymnasieår. Självklart är det ett stort misslyckande, det är absolut inte den händelseutvecklingen som man vill se. Särskilt inte i detta fall när vi pratar om en landslagsspelare som har tydlig A-lagspotential.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: KONTRAKTERAD TRUPP, klara nyförvärv, formationsförslag etc
Peja: Vi är definitivt inne i en period med stora utmaningar vad gäller Brynäs talangutveckling. Som jag har varit inne på tidigare så tror jag att det saknas en bra och tydlig strategi vad gäller övergång från junior- till A-lag. Naturligtvis så kan inte alla juniorer gå in i A-laget men jag tror dialogen och kanske även stödet kan bli bättre. T ex genom att man kanske kan hjälpa till med spel i andra klubbar vid uteblivet A-lagskontrakt. Kommer ihåg att t ex Lööke nämnde att när han spelade i Almtuna så hade han ingen kontakt med Brynäs överhuvudtaget. Jag tycker att det är amatörmässigt skött.
Nu verkar vi ha gått ifrån ett läge när spelare kom från andra distrikt (t ex Ekholm, Bertilsson, Rödin, Andersén) för att få bästa utvecklingsmöjligheter till att vi tappar egna talanger till andra distrikt. Självklart är det inte bara en slump utan ett tecken på att något är fel eller i alla fall kan förbättras.
Jag tror också att uteblivna framgångar för juniorlagen i slutspelen spelar in. Att få framgångar som lag stärker förstås gruppen och lagkänslan. Det gör förstås också laget mer attraktivt att söka sig till. Jag kan gå så långt att jag ifrågasätter den uttalade målsättningen med juniorverksamheten som är att producera spelare till A-laget. Jag tycker att man ska ha som målsättning att skapa vinnare och ett vinnande lag!
Hur kul är det att spela i Brynäs J20 lag när man redan vet att man inte kommer att få spela i A-laget och lagets målsättning är att producera A-lagsspelare?

Så för att lyckas så tycker jag att man ska fokusera på att:
1. Förbättra dialogen med spelarna i juniorlaget.
2. Verka för att erbjuda alternativ för de som ligger i skiktet precis under A-lag så man vågar stanna.
3. Ändra målsättningen till att vara vinnande lag
Kommentera