Brynäs IF

712738 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1832497

Sv: A propósito de nada
Pettisbif:
Intressant om Caporusso! Jag gav mig ut och googlade igen och hittade en jättebra profil av Caporusso som jag inte tror varit uppe här förut. Läs den på senshot.com/2011/07/28/prospect-profile-louie-caporusso/ !

Där hittar man bland annat en intressant anledning till att Caporussos karriär i Nordamerika inte tog fart:

"Perhaps Caporusso’s biggest point of criticism is that he’s a perennial second-half perfomer. He knows this, the team knows this. /.../ For Louie to even get a sniff at cracking the NHL roster for Ottawa, he needs to put together a full, consistent season."

Dessvärre verkar också den tendensen hålla i sig (scoutrapport från senaste säsongen):

"– Hade det tufft i början av säsongen på grund av knäproblem under sommaren. Men var en toppspelare återigen andra halvan, kanske en av de bästa spelarna i ligan."
vikfancentral.se/operation-omstart-infor-sodertalje-hemma-scout-om-brynas-nye-louie-caporusso/

Han verkar ha varit en speluppläggande center med defensivt ansvar på collegenivå och det verkar stämma att han gillade den rollen:

"He spent a little time on the wing, but was happy to get back to center, saying he liked to be able to touch the puck more as a playmaker."

Undrar hur mycket han har spelat center i Tyskland?

Sedan blir man ju glad av att läsa sånt här:

"As an aside, he’s great with the media. Louie’s the first guy to chime in with a quote of the day, and he’s the first guy you look for when the team steps off the ice. He’ll give it straight, and adds some of his personality. The fans love him, so does the microphone."
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Scerban: Hyperintressant med Caporusso. Även med att få in fler spelare av den här typen. Både han och Hajen verkar dessutom inte bara vara snabba, utan kan även behandla pucken och utmana i hög fart. Trodde inför förra säsongen att Clark var en sån spelare, men han utmanar sällan och gör inte så stort avtryck i spelet. Mer gubben i lådan med bra skott och stå på rätt ställe. Inte heller Paille har handleder nog för det, men han skrinnar förbi om det är att jaga utan puck.

Överlag har vi väl fått ett ännu mer kvickt och arbetande lag. Många ödmjuka och fina personer också. Kommer vara lätt att tycka om det här gänget.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Scerban: "Dessvärre verkar också den tendensen hålla i sig (scoutrapport från senaste säsongen):"

Fjolårets insats, där han var knäskadad under sommaren, är knappast nån indikation eller "bevis" på det som sägs i den första länken: att Caporusso alltid haft en tendens att inleda sina säsonger svagt?
Att inleda en säsong svagt efter en knäskada under sommaren, är väl isf snarare fullt naturligt och knappast ett bevis för att en spelare har en tendens att alltid inleda svagt.
Därmed inte sagt att han ev har en tendens att alltid inleda svagt i allmänhet, men fjorårets insats är som sagt inget som med säkerhet bevisar den teorin.
Kommentera