Brynäs IF

710588 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1844257

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
munkas: De flesta här inne vet att jag är en av dom väldigt få som försöker/försökt försvara Felix så gott det går SAMT att jag alltid försöker se situationer "inifrån" målvaktens mask.
Sen försöka inse att det är människor vi pratar om.

Självklart har Felix släppt in väldigt många mål som även jag anser är åt helvete för billigt, och då framförallt Rögles andra igår. Sådana skott får man inte släppa in om man ska stå på SHL-nivå.
Nu släppte ju Pogge in ett lika billigt igår - skillnaden var att Rögle vann trots det.

Jag börjar absolut att vackla mer och mer åt att Brynäs som klubb skulle må mycket bra/bättre av en klart jämnare och bättre målvakt. Frågan är bara vem det skulle vara.
Felix kan ju göra riktiga stormatcher (Frölunda borta ifjol, SAIK borta iår) för att att sedan bara matchen efter göra en riktig skitmatch.
Nu kan vi här inne inte vandra iväg och drömma om spelare som vi absolut inte kan få.
Ser att vissa personer skriker att vi ska göra oss av med 5-6 spelare - men vilka ska vi ersätta med då?

Jag är på det klara med att vi verkligen behöver ha in en ny målvakt nu! Jag är dock väldigt osäker på vilken eller vilka målvakter som kan vara lediga.
Honken tror jag defintivt skulle höja nivån då han trots allt är väldigt jämn och inte så ofta släpper in rena skitmål.
Frågan är bara vem av Felix och Rautio som ska röra på sig, för båda kan vi glömma.

Jag är däremot ganska säker på att Bz/Pecka osv kommer köra på med Felix och Rautio resten av säsongen.
Något som jag just nu har svårt att förstå - av den anledning av att Brynäs trots allt har ambitioner att vara Sveriges bästa lag. Då måste man ha både målvakter och utespelare för det. Det har man inte just nu.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
mattiask: Två korta ang gårdagens match och målvaktsfrågan:

1. Felix gjorde en skitmatch igår.
2. Brynäs spelar hemma mot ett av seriens sämsta lag. Vi förlorar skottstatistiken i matchen och blir fullständigt utspelade i andra perioden där skottstatistiken efter 15 min är 14- 2. Vi har inte ett målvaktsproblem. Vårt problem är mycket större än så.

Jag kan förstå Melins kritik vad gäller att det finns ett inslag av högmod i laget. Vi spelar alldeles för svårt för den skicklighetsnivå som laget håller. Kevin Clark, en av våra bästa spelare, tappar t ex extremt mycket puckar, pga av för svårt spel. Brynäs måste backa tillbaka till ett mycket enklare spel som mot Skellefteå. Spela enkelt och rakt och hålla motståndarna på utsidan i egen zon. Gör man det så blir också målvaktsspelet bättre. Vi kan ju inte ha som utgångspunkt att vi ska ha en målvakt som gör att vi vinner fast vi spelar som skit. Typiskt att vi kan göra en bra bortamatch men sedan på hemmaplan krånglar man till det igen.

Enkelt spel, raka linjer och hårt jobb sen växa från det.
Kommentera

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
angående målvaktsfrågan, Jonas Gunnarsson tillhör Malmö men är utlånad till HV71 på skadekontrakt. HV71 har nu Söderström och PW på väg tillbaka, Malmö har Nihlstorp och Alsenfelt. Gunnarssons kontakt med HV tar slut 1:a november. kan det vara något för Brynäs att förhandla in?.
Kommentera