Brynäs IF

714809 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1852043

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
Peja: Med Sjödda snittar Brynäs 0,2 poäng mer per match. Att tro att Brynäs är i en tillfällig svacka är lika troligt som att Rögle är det.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
Mittzon: Jag skulle vilja säga att spelet i inledningen under Melin karakteriserades av oorganiserat spel men, inledningsvis, med relativt gott självförtroende. Vi var fortfarande SM-finalister och spelare som Clark och Palushaj satte t ex många av de chanser man fick. Mot slutet fick vi en kombination av usel organisation och dåligt självförtroende.
Under den tid som Sjödda varit tränare har vi successivt rört oss mot god organisation men självförtroendet har fortsatt varit vikande i takt med usla resultat.
Det är dock rimligt att att anta att tryggheten som en god defensiv/organisation ger kommer att bidra till ett bättre självförtroende och därmed också fler mål och poäng.

För min del var det lite av en symbolisk vändning att Blomman äntligen fick sätta en puck i nät. Dels så gör han ofta mål i viktiga lägen och dels så är det förstås svårt att vara en ledare när man har svansen mellan benen...

En annan sak som glädjer mig är att jag tycker Sjödda/Larsson börjar hitta egna lösningar. Jag tycker t ex att det var ett intressant experiment att sätta in Liljewall med Clark o Jensen. Det bidrog helt klart till att vi fick längre anfall på den kedjan och därmed även mer initiativ i matchen.

Jag tycker att det är ett klokt ledarskap att först satsa på att stoppa blödningen och
därefter successivt visa mer mod i sitt ledarskap.
Jag tror på ledarskapet och på Brynäs. Nu hoppas jag att nästa modiga drag blir att låta Adam Boqvist få chansen...
Kommentera