Brynäs IF

715555 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1863512

Sv: A propósito de nada
Chris11: Larsson har klivit upp rejält sista tiden och det märks att han mår bra av att dels få mer speltid och dels spela med Berra vid sin sida. Jag tror att alla som spelar med honom känner sig lite morskare... Med det sagt så är det ändå en klar underprestation att han inte gjort fler poäng. Det var ju ändå det som han värvades för. När man ser honom spela är det dock nästan en gåta att han inte skrapat ihop fler poäng.
Hur kan det komma sig undrar kanske någon? Här kommer min analys:
Henrik behöver bli snabbare att få iväg första passet när läge finns för spelvändningar (Boqvist är bra på detta). Det ger många första och andra assist och han har ju bra precision på passen. Han är ju duktig och kylig på att hålla i pucken men han måste variera med snabba pass.
För att göra mål som back idag så gäller det att få igenom skotten med mycket trafik framför (á la Gunderson). Detta har han helt klart begåvning för men måste bli bättre på att avväga framförallt i pp.
Det andra sättet för en back att göra mål är att "sätta tryck mot målet" dvs att kliva in från blå och minska boxen (á la Carlsson). Detta gör Henrik lite för sällan och när han gör det hamnar han ofta längs sargen. Tycker att Sjödin borde kunna coacha lite runt detta.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
KalleTeodor:
En annan som är ännu bättre (sämre) på att inte släppa pucken i tid är den bedrövliga Fälth. Som jag tycker är extremt överskattad! Har inte många rätt. Som sagt så håller han i pucken alldeles för länge i uppspelen. Tycker skottet bara blivit sämre o sämre. Halv taskig på grickorna. Dålig tajming vid sargen som ofta resulterar i onödiga 2or. Dessutom är han väldigt fummlig vid offensiva blå. Speciellt när han sätts under press. Vilket kan se märkligt ut då. Bättre spela såhär när Gunde är tillbaks.

Gunde - Ersson
Bertil - Boqvist
Larsson - Carlsson
Fälth - Sunkan

PP backar:
Gunde (Given)
Carlsson och Larsson/Boqvist

Rätt lätt!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
KalleTeodor: Skulle vara intressant att se hur många av Larssons poäng i Karlskoga som kom i PP. I de matcher jag såg honom var känslan att det var nästan alla.
Kommentera