Brynäs IF

713970 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1891518

Sv: Inför shl 18/19
Huss: Alltså två saker är grymt avgörande anser jag, 1 det är SVINDYRT!, 2 det blir alldeles för sent med veckomartcherna framförallt (Sen för långa matcher nu med längre pauser, powerbreaks samt eventuell förlängning/straffar).
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Inför shl 18/19
Axle San:
Där är du något på spåren att se en match börjar på 300kr såvida man inte bor bredvid arenan man skall till. Kring 500-600kr match är nog rätt vanligt om man skall inkludera resa/match/ev dryck,mat,snack. Den affären minimum 26 ggr år plus ev slutspel blir en hel del.
Kommentera

Sv: Inför shl 18/19
Axle San: Samtidigt är publikintäkterna en stor del av inkomsterna för ett SHL lag (oavsett ökade intäkter för TV). Om de skall gå ner måste du få motsvarande ökning i publikunderlag för att en sänkning av priset skall vara görligt. Handels lär väl göra beräkningar av priselasticitet o dyl antar jag.
Sen håller jag med om att den här NHL efterapningen gör matcherna väldigt långa, samtidigt som vi nutidsmänniskor värderar kvalitetstid på ett annat sätt.
Mer flexiblare prissättning vore nog bra också, paket med 3,5,10 matcher som alternativ. "Kompispaket" 5-10 pers med mat och biljetter, "Lagpaket" gå med hockey, innebandy, fotbollslaget.
Sen kan man gör mer på matsidan, se till att folk äter vid arenan istället.
Kommentera

Sv: Inför shl 18/19
Axle San: Det beror på vad man jämför med. Serieplåt på bra plats är jämförbart med en schysst weekend-resa, men du får 26-27 matchupplevelser för pengen. Problemet är att man måste betala dubbelt matcherna pga Cmores upplägg... Det är mycket mindre motiverande att köpa biljett till en match när man redan har betalat den i burken.
Kommentera