Brynäs IF

710530 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1891885

Sv: Inför shl 18/19
KalleTeodor: Hur mycket bättre tycker du Öhlund, Carlsson, Ersson och Boqvist blev till årets säsong? Möjligtvis att Boqvist höjde sig ett snäpp. Du räknar med att Bjurström och Wästfelt ska bli etablerade SHL-spelare över sommaren? Väldigt naivt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Inför shl 18/19
munkas:
Jag hade också väntat mig lite mer av Öhlund, Carlsson och Ersson presterade väl ungefär som förväntat. Men vi får ju inte glömma att hela säsongen stördes ju av den katastrofala inledningen med Melin vid rodret... lite orättvist att kräva stordåd av junisarna när de flesta bärande spelarna darrade så betänkligt stora delar av säsongen. Jesper Boqvist är en stor talang! Men du har väl inte glömt att han fick inledningen förstörd av armbrottet?
Bättre förutsättningar inför höststarten!
Kommentera

Sv: Inför shl 18/19
munkas: ”Hur mycket bättre tycker du Öhlund, Carlsson, Ersson och Boqvist blev till årets säsong?”

Sånt där går ju från år till år. Vissa år blir juniorerna betydligt bättre än man kunde förutse och vissa år står utvecklingen stilla. Utan våra juniorers kliv inför säsongen 16/17 hade vi definitivt inte nått final. Men det är givetvis ingen chock att du drar fram exemplet från den här katastrofsäsongen och framställer det som att det är samma visa varje säsong.
Kommentera

Sv: Inför shl 18/19
munkas: Tja man kan ju antingen arbeta med att utveckla egna talanger vilket är det enda som lett till guld och silver de senaste 20 åren. Eller så kan man ge sig ut på talangjakt och värva spelare som i de allra flesta fall är på väg neråt i karriären. Vi kan väl vara överens om att båda har sina risker?
Om du räknar upp externa värvningar och ställer dem mot de juniorer som vi satsat på så vann juniorerna igen anser jag.
Därför anser jag att man bara ska ta in absolut spetskompetens externt.

Det är klart att laget inte är klart ännu men som sagt det går åt rätt håll.
Kommentera

Sv: Inför shl 18/19
munkas: och Nilsson...
Det krävs en 2-3 till starka namn för att vi skall ha en chans på topp 6. Om Palushaj och Clark sticker krävs fler. Paille kan vi räkna bort redan nu.
Kommentera

Sv: Inför shl 18/19
munkas: Carlsson gjorde stora steg. Gjorde väl näst flest mål av alla backar i serien.
Kommentera