Brynäs IF

713961 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1894146

Sv: Silly season 18/19
Huss: Fast bröderna Boqvist kan väl bli lika bra som ovan nämnda spelare, och även Westfält som du nämner.
Bjurström och övriga junisar som spelade kan man väl tänka sig blir i klass med Rohdin och Molin från guldlaget.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season 18/19
Ove Myling: Nu missar du poängen en smula, KT refererar till nyttan vi kan ha framöver av spelarna som fick erfarenhet av matcherna mot Växjö.
Skillnaden var att vi redan då hade 5-6 grymt talangfulla spelare som blev kvar i Brynäs och sedan var nyckelspelare i samband med guldet 2 år senare. I år?
Adam B fick inte spela, så vad lärde han sig? Dessutom lär han troligen sticka till AHL.
Jesper B fick mycket speltid men var inte mogen för uppgiften i en ledande lina. Läropengar, men går det bra nästa år är han i NHL.
Marcus W, defensiv center, brukar ta längre tid för dem att sticka över dit. Han är den jag kan se att Brynäs kommer ha stor nytta av några år framöver.

Sen då jämförelsen, då hade vi en av de bästa junioruppsättningarna som Brynäs vaskat fram. Både Molin och Rohdin var bofasta i U19/20 landslaget vilket egentligen ingen av de juniorer som fick chansen i år (bortsett Boqvist/Westfält) varit i närheten av.
Dessutom, både 2010/2011 så låg många av juniorerna högt upp i linorna och i interna poängligan.
I år lyckades vår främsta junior Jesper Boqvist skrapa ihop hela en assist på 8 matcher (!!) vilket övriga juniorer inte mäktade med.
Sjödda spelade efter resurserna, han lät juniorerna göra det de hade kapacitet till, avlasta de ledande linorna med hårt jobb.
Kommentera

Sv: Silly season 18/19
Ove Myling: Bjurström - absolut. Glömde honom. Men Adam Boqvist samlade ju inte på sig värdefull erfarenhet i detta slutspel, han fick spela alldeles för lite för att man ska kunna säga det. Surt om han lämnar Brynäs innan genombrottet på seniornivå.
Kommentera