Brynäs IF

714004 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1894166

Sv: Silly season 18/19
Ove Myling: Nu missar du poängen en smula, KT refererar till nyttan vi kan ha framöver av spelarna som fick erfarenhet av matcherna mot Växjö.
Skillnaden var att vi redan då hade 5-6 grymt talangfulla spelare som blev kvar i Brynäs och sedan var nyckelspelare i samband med guldet 2 år senare. I år?
Adam B fick inte spela, så vad lärde han sig? Dessutom lär han troligen sticka till AHL.
Jesper B fick mycket speltid men var inte mogen för uppgiften i en ledande lina. Läropengar, men går det bra nästa år är han i NHL.
Marcus W, defensiv center, brukar ta längre tid för dem att sticka över dit. Han är den jag kan se att Brynäs kommer ha stor nytta av några år framöver.

Sen då jämförelsen, då hade vi en av de bästa junioruppsättningarna som Brynäs vaskat fram. Både Molin och Rohdin var bofasta i U19/20 landslaget vilket egentligen ingen av de juniorer som fick chansen i år (bortsett Boqvist/Westfält) varit i närheten av.
Dessutom, både 2010/2011 så låg många av juniorerna högt upp i linorna och i interna poängligan.
I år lyckades vår främsta junior Jesper Boqvist skrapa ihop hela en assist på 8 matcher (!!) vilket övriga juniorer inte mäktade med.
Sjödda spelade efter resurserna, han lät juniorerna göra det de hade kapacitet till, avlasta de ledande linorna med hårt jobb.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season 18/19
Huss: Fast jag menar att vi har många talangfulla spelare nu också, som ett svar på att du nämnde Silfverberg, Järnkrok mfl.
Eftersom BZ valt att ta in diverse bös har ju våra nuvarande junisar inte fått chansen lika mycket som spelarna fick 2010, vilket känns fel med tanke på vilket slutspel många av junisarna gjorde. Hade dom fått chansen i serien hade dom säkert kunna göra det bättre och producerat mer i slutspelet.

Det är ju enkelt med facit i hand att säga att Silfverberg och Järnkrok var större talanger och att nuvarande trupp inte kommer att nå dom höjderna.

Men kolla in hur spelarna draftats/rankas inför draft, vet att det inte säger allt men proffsiga yrkesmän (scouter) har sagt sitt:

Silfverberg 39 overall
Sebastian Wännström 44 overall
Järnkrok 51 overall
Johan Larsson 56 overall
Bertilsson 87 overall
Molin 105 overall
Rohdin och Löf draftades inte. Ekholm draftades (som 102) overall men tillhörde ju inte Brynäs då.

Adam Boqvist kommer gå i första rundan
Jesper Boqvist 36 overall
Westfält, rankas topp 50 och det kommer väl knappast bli sämre efter hans slutspel
Alexander Bjurström 58 overall
Jens Lööke 83 overall
Asklöf & Ersson är ej draftade

Nu är ju inte rankingen någon sanning, som alla förstår, men den kanske säger något om spelares potential. Eller vad tror ni?
Kommentera

Sv: Silly season 18/19
Huss:
Krävs en jävla snurr på utvecklingen av laget för att få ut potentialen varje år. Hövding Rönnberg är inne på det i GP idag. De har misslyckats de senaste två åren.
SAIK har hittat "finalkoden", men inget lag har hittat "guldkoden". Kanske Växjö är nåt på spåren nu...?
Kommentera

Sv: Silly season 18/19
Huss: Väl talat. Viktigt för Brynäs att inte ha övertro på nuvarande juniorer. Det måste finnas en balans. Adam Boqvist är ett bra exempel, en duktig talang men måste självklart kompletteras med en etablerad backkollega.
Kommentera