Brynäs IF

714039 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1894466

Sv: Silly season 18/19
Huss: Ja, helt klart var bredden på juniorer bättre 2010, men det menar jag beror på att sedan BZ tillträtt har Brynäs slutat satsa lika mycket på egna juniorer till a-laget. Kanske hade vi sett lika bra bredd idag annars. Värvningen av Ekholm är oxå intressant - när signade Brynäs upp en jvm-spelare från annat lag senast?

Dock finns det junisar med potential att bli en ny silfverberg eller Järnkrok i dagens upplaga, frågan är bara om man matchar in dom och kan nå framgång.

Man blir nästan gråtfärdig när man tittar tillbaka på 2010 och ser vilka spelare som fanns i laget och som man sen tappade bort/inte re-signade. Såklart kan man inte behålla alla, men tänk ändå att ha signat upp Rensfeldt, Linus Fröberg och Rohdin - som alla spelade matcher den säsongen. Istället blev det diverse boforskanoner och blindgångare.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season 18/19
Ove Myling: Fröberg ville inte vara kvar och han har till och med ångrat sig att han lämnade Brynäs. Sen vet jag inte om Brynäs hade varit ett bättre lag med Rhodin och Rensfeldt i laget heller.
Kommentera

Sv: Silly season 18/19
Ove Myling: Ja, det håller jag fullständigt med om, men det var inte det inläggen handlade om....
Nåväl, att vi signar upp ett helt gäng 3e/4e linjespelare utifrån känns väldigt konstigt. Thorellvärvningen förra året var en uppenbar varningsflagg. Vi signar en massa toppforwards och sedan....... ..Thorell. But why?
Liljewall, förlängningen av Mannberg, avtalet med Nilsson.
Ja, det är klart att vi skulle kunna använda juniorer där istället eller återvändare som kan acceptera en roll i 3e/4e linan (typ Rohdin).
Samt det där med unga talanger utifrån, hade gärna sett att vi gått efter Sellgren eller Lindström då forwardssidan inte har utrymmet (pga "problemet" nämnt ovan)
Kommentera

Sv: Silly season 18/19
Ove Myling: Nej, BZ värvar aldrig de bäst eftertraktade juniorerna från Allsvenskan. Typ bröderna Pettersson hade varit givna måltavlor för Sundlöv och Brynäs hade säkert varit en attraktiv destination för de under Sundlöv, men finns ju ingenting som tyder på att de var aktuella för BZ Brynäs. Den som han med säkerhet försökte med var Dahlén men han ville hellre spela upp Timrå än flytta till bottenlaget (som man var då) Brynäs.
Kommentera