Brynäs IF

713161 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1898922

Sv: Silly season 18/19
Axle San:

Jag kan se nyktert på Brynäs backuppsättning och komma fram till följande:

Simon Bertilsson 5+
OS-back som kanske är vår viktigaste spelare enligt mig. Fantastisk defensivt och bra framåt.

Ryan Gunderson 4+
Gör sällan en dålig match, han håller inte samma klass som förra sejouren men likväl en av SHL’s absolut bästa backar.

Niclas Andersen 4+
En spelare som varit återkommande i Tre Kronor de senaste 5-6 åren. Har utvecklat sitt offensiva spel men också han en av SHL’s bättre defensiva backar.

Lukas Kilström 4+
Lukas gör sällan en dålig match och är en mycket stabil tvåvägsback. Stor och stark.

Marcus Ersson 3+
Hade gått in på topp 6 bland de flesta lagen i SHL enligt mig. Spelar efter sin förmåga, gör sällan misstag och kommer att utvecklas ännu mer. Stort hjärta!

Niclas Lundgren 3+
Vunnit SM-Guld, spelat i landslaget och är i en bra ålder. En spelare som givet platsar i alla topp 6 lags backuppsättningar. Hos oss rankar jag han 6:a eller 7:a och bara det säger väl en del om hans kvalité.

Adam Boqvist 2+
Oprövad men har egentligen aldrig fått chansen på riktigt i SHL. Har liknande siffror med Rasmus Dahlin på juniornivå. Ligans största talang?

Henke Larsson 1+
Visade att han inte håller SHL-klass sin första säsong. Var grym i Ha, finns möjligheter att han blommar ut men tror det blir svårt hos oss.

Oförklarligt att man kan se tveksamheter till denna uppställning.

Tycker det är väldigt töntigt att man ska försöka vara ”negativ” till ens favoritlag. Lite som att gnälla över ens flickvän framför andra när man vet om att det är en toppentjej.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season 18/19
Pajen: Ser fram emot experternas ranking. Backarna kommer nog rankas någonstans i mitten som vanligt.
Kommentera

Sv: Silly season 18/19
Pajen: Känns som vi förstärkt de bakre delen på bekostnad av de främre men det är möjligen mer en känsla än en sanning. Framförallt om man tittar på forwardsuppsättningen finalåret 16/17 så känns det, även med Palushaj in, mycket mindre spetsigt nu. Man får nog (tyvärr) hoppas att Paille inte kan bli kvar, vi har nog med den typen av spelare, och för det löneutrymmet kan vi få något spetsigt.

Danielsson och (förhoppningsvis) Palushaj behöver dra ett tungt lass. Jensen behöver hitta tillbaka (ta bort honom från PP!) och Kellman behöver vara så bra som vi hoppas. Jesper Boqvist behöver slå igenom på allvar (och det bör han väl kunna göra nu?). Då ser det kanske tillräckligt vasst ut framåt också.

Detta är dock inget negativt inlägg, jag har efterlyst en investering bakåt och framförallt på målvaktssidan länge. :-)
Kommentera

Sv: Silly season 18/19
Pajen: I princip alla tycker det ser bra ut på backsidan, dom hockeyfolk jag känner och på nätet osv, jag vet inte när man ska vara nöjd om man inte är det med dessa backar?
Om man inte jämför med Sveriges vm-backar eller nå?

Men helt ok att tycka annat för min del, jag har så klart ingen facit men visst tusan ser det bra ut med backarna.

Mylling, Jag är inte säker på att Andersen spelar med Boqvist, bara att det känns bra med dom ihop, men det kan mycket väl bli som du säger med.
Kommentera

Sv: Silly season 18/19
:
Jag måste säga att vi härinne, många gånger, underskattar hur bra Kilström egentligen är. För mig är han en av SHL:s 10-12 bästa backar. Såg nån längre ner som skrev att han inte bevisade något förra säsongen. Själv tyckte jag att han, sammantaget hela säsongen, va en av de allra mest stabila och bästa spelarna hos oss, även när vinden blåste som mest. Har har alltid vart gudabenådad i egen zon, i att boxa ut, vinna kamper längs sargerna till exempel. Det jag tyckte han visade förra året var att han även har utveckat en offensiv sida med en bra passningsspel och en betydligt bättre skridskoåkning, något som dessutom gör han ännu bättre i egen zon.
Kommentera

Sv: Silly season 18/19
Pajen: Jag ser ingenting negativt med Brynäs backupoställning överhuvudtaget utan jag tycker att den är bättre än på år och dar.
Din ranking ser bra ut, möjligtvis att Kilström snarare är en trea (men en bra slutspelsspelare) men som sagt det ser jävligt bra ut.
Kommentera