Brynäs IF

705156 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1908350

Sv: Matchtråd säsongen 2018 - 2019
För egen del så är jag rätt nöjd med denna match. Om man betänker hur det såg ut innan vi gjorde justeringar i spelmodellen så ser sensationellt bra ut. I denna match så satt ju dessutom långa spelet på "tjuvande" forward några gånger som ju var en detalj i nya modellen. Bra jobbar av coacherna tycker jag.

Egentligen är det två saker som inte fungerar hittills och det är målskyttet och att vi släpper in spelare för avslut i egna slottet alldeles för enkelt.

När det gäller målskyttet så är väl tyvärr den stora svagheten i laget på förhand. Premierar man bredd istället för stjärnor så får man skjuta mer o satsa på styrningar.... Dock har vi två klara uppsidor här. För det första så har inte Nicklas Danielsson kommit igång ännu vilket jag är säker på att han kommer att göra. Den andra uppsidan är om/när Jesper Boqvist börjar göra mål. Han skapar ju otroligt mycket lägen och även om jag tycker att han borde träna på sitt skott så är det inte dåligt. Handlar nog mest om rutin och självförtroende. Alldeles oavsett är det jävligt skönt att se Boqvist med pucken. Det är dessutom kul att se att han har blivit riktigt bra längs sargerna. Han vinner otroligt mycket puck.

Det andra problemet är som sagt att vi släpper in motståndarna i farliga avslutslägen alldeles för ofta och enkelt. Något stämmer inte i försvarsarbetet och jag skulle tro att det har med hur center och backarna jobbar tillsammans (eller inte). Vi måste bli bättre på att styra spelet på utsida och täcka av pass inåt i mitten.

Men mycket ser som sagt bra ut och förutom Boqvist som var bäst i laget i kväll så gillar jag:
- Kousal som gör det mesta bra och är riktigt bra på små ytor och under press. Det är typiska egenskaper på någon som gör en del "skitmål".
-Inledningen på matcherna förstås, härligt att vi kan spela i sån fart.
- Bertilsson!
- Erik Norin är lite som Lucas Carlsson, väldigt allround.
- Andersén är inte någon EK65 men en sån som man vill ha i sitt lag

Nu behöver vi lite poäng så att lite arbetsro kan infinna sig.

God natt!

PS. Jag tycker fortfarande att Sjödda och Janne kan lägga ifrån sig taktiktavlorna och coacha spelarna lite mer under match. DS
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Matchtråd säsongen 2018 - 2019
KalleTeodor: Håller med. Blir lite förvånad när jag går in här och ser så sjukt negativa kommentater. Är folk så enormt känslostyrda? Om Boqvist gjort mål på sitt friläge i 3v3, hade folk istället jublat då och lyft Sjödda tilll skyarna? Tagga ner...

Statistiskt sett har Brynäs gjort 2 bra matcher. Inte sett någon corsi för denna match, men tittar man på antal skott så hade vi något fler är Frölunda.

En till sak som jag vill lyfta fram: Vi är ett mycket mer kreativt lag än förra året. Det beror nog inte på spelarmaterialet utan att man tränar mer på det. Förra säsongen var det bara försvar, försvar, försvar. Inte så konstigt med tanke på hur det hade fuskats under försäsongen. Sjödda kunde bara fokusera på det som var mest akut. Nu har vi ett betydligt bättre passningsspel och vi ser ut att ha en plan hur vi vill komma in i anfallszon. Det var ingen slump att vi lyckades göra mål i 6 mot 5. Sist mot Luleå var vi riktigt nära att kvittera på slutet också.

Visst finns negativa saker också. Typ att om man googlar på mellanmjölk så dyker en bild upp på Rautio, eller att det finns för många grovjobbare i laget som inte bidrar med poäng. Men det är Bengtzéns fel. Sjödda jobbar med det lag han förfogar över och jag är faktiskt positivt överraskad vad han hittills fått ut av materialet. Nu har det bara gått 2 matcher, men tendenserna är positiva.

Det här med 1-3-1 verkar dom skrotat helt förresten. Såg inte det en enda gång idag. Ofta hade vi 2 gubbar som åkte max mot Frölundas backar.
Kommentera