Brynäs IF

711069 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1909383

Sv: A propósito de nada
KalleTeodor: Vi får väl se vad som händer. Good luck to young Adam men vi har fortfarande inte sett att han klarar av NHL den här säsongen, så jag är inte beredd att dra den slutsatsen än.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: Ja, Adam har ju fortfarande en del uppenbara utmaningar i det defensiva spelet. Dock så ser Chicago uppsidorna i offensiv zon samt generellt i ett kreativt och mycket säkert passningsspel. Även Gap-control / skridskoåkning är en styrka som Adam har och som är viktig i det defensiva spelet i NHL idag.

Jag tycker som sagt att han inte fick chansen att spela det spelet i Brynäs och kanske inte fullt ut tog den heller. Jag ser ett par orsaker till det förutom det uppenbara att det var hård konkurrens.
1. Spelmodellen, speciellt efter katastrofinledningen, innebar ett defensivt tänk som inte gynnade kreativa backar. Man kan även se att Gunderson, som är närmast i spelstil, var kraftigt minus.
2. Jag tycker att han skulle han spelats in i PP redan under försäsongen istället för att gå in som 7:e back vid skador, som spelades i främst defensiva situationer. I Chicago i natt så spelade han i 1:a pp och hade näst mest speltid. Jag hävdar att en kreativ spelare måste få den chansen för att kunna spela in sig i sitt spel.

Sen så åker ju inget lag ur NHL och därmed finns inte samma poängoro. Det kan ju t o m vara gynnsamt för ett lag att göra ett eller ett par sämre år när man inte har chans på Stanley Cup. Det innebär förstås också att man under en sådan period kan ta lite större chanser med unga spelare om det innebär snabbare utveckling.

Mycket surr om Adam som inte spelar med oss längre kanske någon tänker? Men vad innebär detta för Brynäs och möjligheten att utveckla och behålla talangfulla spelare så pass länge så vi får nya spelare som Lindblom, Järnkrok och Silfverberg?

Vi måste då etablera oss som ett stabilt + mittenlag som inte drabbas av kvalångest, blir drivna av oro, kritiserar misstag i överkant och endast förlitar oss på spelare som minimerar sina misstag. Att ha en spelmodell som innebär att man uppmuntrar att våga och t ex inte hamnar i ”frysboxen” efter ett misstag. Här skulle jag säga att även supportar har ett ansvar. Vill vi se spelare som vågar (och kan) göra några gubbar så måste vi också tillåta en del misstag.
Kommentera