Brynäs IF

713518 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1909457

Sv: A propósito de nada
KalleTeodor: Killar som Silfverberg och Lindholm var positiva injektioner när de kom in i laget, trots väldigt begränsad istid i början. Boqvist var däremot, tyvärr, ofta en säkerhetsrisk när han spelade förra säsongen. Tror alla inser att Brynäs 17/18 inte var en idealisk miljö för honom att utvecklas i, detsamma kan sägas om alla andra spelare. Det var ingen bra säsong. Katastrofal inledning som gjorde att resten av säsongen gick ut på att släcka bränder. Tänka kortsiktigt. Men å andra sidan hade det inte, med facit i hand, varit en bra långsiktig investering för Brynäs att satsa på Boqvist, om han nu är så bra att han platsar i NHL från och med nu. En spelare som Norin kan däremot bli en stommespelare i många år framöver.

Det är klart att NHL kan vara annorlunda om det är en stängd liga, dvs att de vågar chansa mer med unga spelare, men det är ju bara relevant i Boqvist-sammanhanget om han tillhör en av dessa klubbar som är svaga just nu men tänker långsiktigt. Är Chicago Blackhawks upplaga 18/19 det?

Det som jag framförallt hoppas med Boqvist är att han får slippa hjärnskakningar. Hoppas Chicago kommer att agera förståndigt och inte kasta in honom på en nivå där han inte är redo att spela. Det skulle vara j-vligt tråkigt om Boqvists karriär slutade i förtid pga hjärnskakningar.
Kommentera