Brynäs IF

705114 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1914452

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: Jag håller i stort sett med dig i dina slutsatser. Jag skulle vilja lägga till en aspekt som jag tycker att man ofta missar i resonemanget om juniorer. Det rör det faktum att projicerad utveckling kan ibland utebli och så står man där med en junior som inte riktigt kan axla manteln.
Då tycker jag att man glömmer bort att alternativet dvs att värva in en spelare ingalunda är ett säkert sätt att få in en helgjuten spelare. Krasst sett så floppar kanske 25 %, 50 % är ok och 25 % lever upp till förväntningarna eller är t o m bättre.

Jämför man det med utfallet på egna produkter så tror jag att det är minst lika bra och till skillnad mot att värva spelare så har man ju dessutom ett flertal spelare att välja mellan.

För att exemplifiera:
Låt oss jämföra Junioren Christian Djoos, som många lyfter fram som någon som inte riktigt nådde de nivåer vi hoppats på. Skulle vilja hävda att Henrik Larsson värvades med liknande förväntningsbild och i jämförelse så framstår då Djoos som extremt lyckad med sina 17 poäng i jämförelse med Larssons 2.

Till detta kan man ju addera att Djoos dessutom bevisat att han hade flera ytterligare nivåer i sig.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
KalleTeodor: Visst är det roligt när juniorer kommer upp istället för vissa bredd spelare.
Men en sak som gör det lite svårare med juniorer är ju att dom behöver mycket istid, inte 6-8 minuter och inget spel i powerplay/boxplay eller under känsliga skeden i matcherna.

En junior behöver få steget att ha mycket puck och istid, spela när det ska avgöras och va den som ska kanske styra ett power play osv osv.

Visst är man så bra som tex Elias Lindholm när man är 18 så får man ju sånt förtroende i SHL, och spontant känns det väl som Adam B skulle fått det förtroendet i fjol kanske.
Kommentera