Brynäs IF

705116 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1915582

Sv: Matchtråd säsongen 2018 - 2019
Skrubben: Säga vad man vill om corsi och vad det säger men den enormt låga procenten på Alcén är extremt talande. 40% är, trots vilka situationer man matchas i, uselt. Varför tycker folk att det ser ut som Alcén kämpar så mycket? Ja, han får ju jaga puck hela tiden eftersom han inte kan göra något konstruktivt med den själv.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Matchtråd säsongen 2018 - 2019
Rodrigo: Det är verkligen en enorm kontrast när förstakedjan byts in på isen efter att fjärdekedjan varit inne. Från att bara försöka hänga med motståndarna och täcka skott så blir vi helt plötsligt puckförande och kan skapa anfall. Men det är precis som du säger, studerar man deras byten är det inga egentliga fel som görs. Dom följer spelsystemet och kämpar som djur i egen zon.

Detta var ingenting jag heller tänkte på tidigare säsonger. Men nu när vi kan se varje spelares corsi-statistik har jag denna säsong fått upp ögonen för hur ofattbart mycket sämre siffror fjärdekedjan har gentemot alla övriga lagkamrater. Och det är väl egentligen det bästa med denna statistik, att man kan få upp ögonen för något man annars aldrig hade lagt märke till. Och när man sedan kollar på matcherna, med statistiken i bakhuvudet, så ser man tydligt att det verkligen inte är en slump att siffrorna ser ut som dom gör.

Tror dock att det är Asklöf som är den riktigt stora akilleshälen i fjärdekedjan just nu. Med Westfält har det sett bättre ut.
Kommentera

Sv: Matchtråd säsongen 2018 - 2019
Rodrigo: ”Ja, han får ju jaga puck hela tiden eftersom han inte kan göra något konstruktivt med den själv.”

- Samma fenomen på både Ludvig Nilsson och Forsberg... De kämpar å kämpar... Men har väldigt sällan pucken själv...
Kommentera