Brynäs IF

705140 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1915894

Sv: Matchtråd säsongen 2018 - 2019
En tanke jag fått senaste tiden:
Nu när vi sparkat Kristo och flyttat upp Rohdin i andrakedjan, så blir det tydligt vilket snedbyggt lag vi har. Tredje-och fjärdekedjan är mer eller mindre två svarta hål just nu. Vi har tidigare diskuterat att fjärdekedjan är enormt klen, men det börjar även tredjekedjan nu också bli. Blomqvist är okej som tredjecenter men spelarna han har bredvid sig, Forslund och Nilsson, är definitivt inte bra nog för att ha den plats i hierarkin dom har just nu.

Vad bör göras åt saken? Jo, vi bör skeppa en dyr back och i utbyte få en forward i samma prisklass. Vilken back bör skeppas? Den enda tänkbara kandidaten jag ser just nu är Lundgren, just med tanke på vilken lön han sitter på. Larsson eller Ersson är i en helt annan prisklass och det skulle varken göra från eller till att skeppa någon av dom. Trejder är ovanligt i SHL men här ser jag ett ypperligt tillfälle att försöka hitta en sådan lösning. Lundgren skulle nog flertalet lag i SHL vilja ha, speciellt de lag som läcker bakåt för tillfället. Och vi skulle i utbyte kunna få en 25-poängsspelare som kan spela i andra/tredjekedja i SHL.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Matchtråd säsongen 2018 - 2019
Skrubben:
Håller med dig om frwds.
SB har byggt mycket fel sedan finalåret.
Och jag tror också att andra lag skulle önska någon av våra backar.

Problemet är att det inte bara är att bryta ett kontrakt, och det är inte bara så att pengarna slutar ticka heller. I bästa fall kan man nog köpa ut spelare någotsånär billigt med hot om att dessa annars hamnar på hyllan. Men då måste d4t också vara någon som har några år kvar och bryr sig.
Plus - vad sänder det för signaler när vi skall ut och värva nytt att i Brynäs kan vem som helst åka närsomhelst.
Och dessa pjäser, om de tänder till i ett slutspel, har enormt mycket att tillföra.

Jag delar din åsikt om 3dje o 4de också, men om vi värvar spelare i fronten trycks några neråt och kedjorna blir starkare.
Men vi måste satsa där speltiden läggs.
Att värva ytterligare åt 3dje o 4de är ju vad SB gjort - ska vi fortsätta där anser du?

Jag TRODDE att kausal värvats som 1e center, kellman 2a, sen var Jensen 3djev och blomman 4de (om Granis inte kommer tillbaka, vilket jag tvivlar)
Då var kristo och Danielsson tänkt som kausals kamrater i 1a.
Boqvist hade potential men var bara en riktigt duktig 3dje line spelare i fjol så med rodhin och Jensen hade vi en stark 3dje.
Men så förlorade vi 1.5 första/andra lina
Det gjorde att vi behövde folk bredvid kellman i 2a. Dessa skulle ha värvats också. Så vi behöver 2 frwds till enligt detta.

Nu hade jag ju lite fel hur sjödda/SB tänkte samt boqvist växte på sig jäkligt bra. Men problemet med lagbygget är det samma utifrån antal som bör in.
Men med boqvist som tagit plats:

Ny Kristo - ny 1e/2dre center - kausal
Danielson - kellman - boqvist
Rodhin - Jensen - x/y
X - blomman/x - x

X = bäst av alcen, asklöv, nillson, osv osv
Då har vi en fast producerande lina och rodhin/Jensen kan gå in och fylla ut en skada i den andra.
Men två skador på 1 o 2 linan i ett slutspel och vi är extremt sårbara på nytt. Så först om vi fylde ut den plats boqvist välförtjänt har spelat till sig med en ytterligare 2 line spelare "y" initialt som ramlar ner i 3dje, är vi säker mot två skador och ändå ha slagkraft. Y hade varit kristo från start i mitt fall.

Så kristo måste få sin ersättare och sen måste en ny 1/2 center och en ny 2 line frwd in.
Kostar kulor - jadå det gör det - men det gör det att åka ur också för vi behöver ett lag som idag för att slå oss tillbaka om vi åkt ur, men mindre med intäkter att betala truppen med då.
Kommentera

Sv: Matchtråd säsongen 2018 - 2019
Skrubben: Nu är det inget svar på din text, men iom att Dackell sparkade Kristo som läget är just nu är väl ett ganska tydligt tecken på att en ny spelare snart är på ingång. Dvs att de faktiskt har en spelare de ligger väldigt nära.
Annars är det ganska svårt att förstå varför de sparkar Kristo just nu och tex inte vid "uppehållet".
Kommentera

Sv: Matchtråd säsongen 2018 - 2019
Skrubben: Nä, vore korkat att dumpa Lundgren som är en mkt stabil SHL-back som behövs under en lång säsong. Isf är det väl mer logiskt att dumpa en sån som Larsson och ersätta denne med Söderström. Att försöka snåla genom att dumpa en dyrare back istf en billigare känns inte bra. Vare sig sportsligt eller ekonomiskt i det här fallet.
Skulle bli högst förvånad om Brynäs öht tänker i dessa banor.
Kommentera

Sv: Matchtråd säsongen 2018 - 2019
Och Gefle går det bra för, på tal om ingeting.
Kommentera

Sv: Matchtråd säsongen 2018 - 2019
Skrubben: Jag håller med till 100%. Vi har en bred backsida och med Söderström intåg har vi råd att offera Lundgren. Jag vet inte vilka lag idag som har behov av backar, men är HV ett sv dom lagen vore Wännström perfekt att få in och passar bra in i din beskrivning.
Kommentera