Brynäs IF

710588 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1918312

Sv: A propósito de nada
Tänkte att jag behövde skriva av mig lite angående hela situationen men framförallt dagens match.

- Försvarsspelet.
Det syns tydligt att det dels ofta blir stor hönsgård i försvarsspelet. En tydlig idé hur det dels ska delas upp i zonerna, dels man-man spelet. Men framförallt så tycker jag att våra fyra "sista backar" som dvs ej innefattar Berra och Gunde besitter lite för dåligt positionsspel. De tappar bort spelare, de tappar ytor och de känns helt vilsna när motståndarna får igång lite rörelse i anfallszon på oss. Jag är ledsen att säga det men ett lysande exempel ikväll är Ersson. Titta speciellt på andra perioden så förstår ni vad jag menar.

- Anfallsspelet.
Här syns det otroligt väl att vi dels har på tok för dålig anfallsbesättning.
Alltså det är så jävla mycket man skulle vilja beskriva i detalj, men det blir för långt.
Anfallsspelet är alldeles för ouppstyrt. Det går på tok för mycket på chans.
Speluppbyggnaden är för dålig. Vi tar oss inte in i anfallszon i "samlad trupp" utan jobbar mer en och en.
Här har coacherna mer att jobba på än i defensiven.
För anfallsspelet måste få klart tydligare grunder.
En sak till som jag måste säga att jag inte riktigt förstår.
Varför skjuter inte Gunde mer i PP än han gör?
Titta gärna på Luleås första mål ikväll som Sellgren gör. Det där är ju exakt sådana mål vi är vana att se Gunderson göra. PPet har varit bra iår, men jag stör mig trots allt på just en sådan bit. Och det är ju inte bara i PP som jag tycker Gunde borde skjuta mer.

- Spelartruppen.
Som de flesta här inne vet så är jag en person i min tankebana som alltid försöker hitta anledningar till att det är på ett visst sätt, och jag är väl den förste här inne ihop med Huge (antar jag ;) som i regel försvarar de som kanske oftast inte ska försvaras utan egentligen borde få ta lite skit.
Här ska börjas med att säga att spelare som Bjurström, Westfält, Asklöf med flera som trots allt är egna produkter, jag ser gärna dessa spelare i vårt a-lag.
MEN eftersom att JL och TS ser dessa i träning varje dag och då tar jag för givet att de tar ett korrekt beslut då de då inte tycker att tex Bjurström håller den klass som övriga som faktiskt spelar.
Sen är det bara inse att Nilsson, Forslund, Mannberg med flera inte är den sortens spelare som faktiskt gör skillnad.
De är klart dugliga Allsvenska spelare som är helt ok spelare för den här nivån.
Men det räcker väl med att jämföra många andra lag i SHL vad de har för spelare i tex en andra och tredjefemma. Vi är inte där idag och det får Bz ta på sig fullt ut. Han har byggt en alldeles för dålig trupp.

- Hemvävt.
Det här är nog det som stör mig mest av allt.
Jag är på det klara att många av spelarna som vi har ute på vift är spelare som kanske någonstans innerst inne inte vill spela i Brynäs utan att dom vill ha nån sorts "nytändning" i en annan klubb eller helt enkelt vill spela i en helt annan miljö bara.
Sen självklart så ska ekonomin finnas.
Men för mig personligen är det otroligt tråkigt när spelare som framförallt Emil Molin, Sebastian Wännström, Ludvig Rensfeldt för att bara nämna några.
Det här är trots allt tre spelare som vi exempelvis skulle kunna byta mot de tre jag skrev längre upp och vips så skulle vi ha en klart bättre anfallsbesättning men vi skulle även ha dels hemvävt, men även tre spelare som bevisat besitter spetskvaliteer.

Sen sist men inte minst.
Att vi släppte exempelvis Clark, Palushaj och Zaborsky är i min värld väldigt illa.
Palushaj är ju solklart tyngsta tappet.
Självklart handlade det om pengar, men jag tror även en stor del av det var prestige för Bz. Bz ville helt enkelt inte lägga de extra slantarna som Palushaj ville ha. Därav så tog han beslutet att han skulle hitta en ny Palushaj - för självklart skulle vi kunna hitta en sådan spelare igen. Men hans ersättare i Kristo vet vi ju alla hur det gick med.
Kousal är en riktigt fin värvning - men han behöver bättre omgivning.
Zaborsky var ju skadad en hel del - men har ju bevisat flera gånger att han är en poängmaskin. Detsamma med Clark.
Väldigt synd att ej Bz lade mer krut framförallt på Palushaj - för jag tycker han bevisar även i Örebro att han hade varit värd de extra slantarna och exempelvis skickat en av våra överflödiga spelare alternativt ej värvat dessa.

Väldigt långt inlägg, men jag ville framförallt få fram mina tankar om försvar och anfallsspel.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
mattiask: tycker det finns en klar skillnad mot andra lag, när man tittar på de bättre som Färjestad, HV osv och jämför med vad Brynäs håller på med. Sagt det förr och säger igen: Vi bara chippar ut, slår icing, spelar enkelt, ger bort pucken. Så gör inte de andra (bra) lagen. Den moderna hockeyn är att INTE ge bort pucken frivilligt. Titta på hur backarna spelar med puck i de andra lagen. Kreativa lösningar. Hellre det och att det blir fel någon gång. SÄRSKILT när vi blir satta under press. Det ska inte löna sig. Men nu lönar det sig ordentligt.

De gångerna vi får en målchans så är det oftast att vi chippat ut, pucken studsar lite turligt över någon klubba och vi får tag på den och får ett 2 mot 1-läge, i bästa fall.

Vår trupp är absolut inte för dålig.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
mattiask: Väldigt smärtsamt att se Emil Larsson, Wännström, Kinnvall och Molin i andra shl-klubbar. Det är spelare som vi har fostrat och som vi i praktiken har ignorerat när de väl lyckats i allsvenskan. Desto värre känns det när vi kollar på vilka spelare Bengan valde framför dessa, som Mannberg, Forslund och framförallt Nilsson. Nä, just nu känns det riktigt mörkt och åtgärderna som behövs är så stora att jag är väldigt orolig över klubbens framtid i shl.
Kommentera