Brynäs IF

713174 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1918351

Sv: A propósito de nada
mattiask: tycker det finns en klar skillnad mot andra lag, när man tittar på de bättre som Färjestad, HV osv och jämför med vad Brynäs håller på med. Sagt det förr och säger igen: Vi bara chippar ut, slår icing, spelar enkelt, ger bort pucken. Så gör inte de andra (bra) lagen. Den moderna hockeyn är att INTE ge bort pucken frivilligt. Titta på hur backarna spelar med puck i de andra lagen. Kreativa lösningar. Hellre det och att det blir fel någon gång. SÄRSKILT när vi blir satta under press. Det ska inte löna sig. Men nu lönar det sig ordentligt.

De gångerna vi får en målchans så är det oftast att vi chippat ut, pucken studsar lite turligt över någon klubba och vi får tag på den och får ett 2 mot 1-läge, i bästa fall.

Vår trupp är absolut inte för dålig.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
honken21: Instämmer - truppen håller absolut för en högre tabellposition, framförallt backsidan. Det som inte håller är vår tränarstab - Tommy Sjödin har inte rätt kompetens för att vara headcoach i ett SHL-lag! Däremot skulle han kunna vara en utmärkt back-coach....Vårt nuvarande spelsystem håller ej måttet! Kolla gärna in hur långt MIF och LHC har nått med sina ”budgettrupper”. Rätt coachning är A och O i hockey!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
honken21: Det tragiska är att HV låg 13e inför matchen igår...
Kommentera

Sv: A propósito de nada
honken21: Kan inte anledningen till att vi spelar så vara att truppen är för dålig? Det finns helt enkelt inte tillräckligt många skickliga forwards som kan skapa kreativa lösningar framåt därav det eviga pucktappandet. Du kan knappast förneka att den anfallsuppställning vi hade mot HV igår var bland svagaste Brynäs ställt upp med på mannaminne.

Personligen så ser jag det som en kombination av olika faktorer där kvalitet, eller avsaknad av den, är nyckelordet. Detta gäller både tränare, forwards och organisation.
Jag tycker faktiskt synd om Campese som istället för att bygga i lugn och ro hamnar mitt i ett krishanteringsläge.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
honken21: Håller helt med. Sen en annan grej är att när man skall starta ett anfall från backarna så får man alldeles för ofta göra en u-sväng och börja om och det blir pannkaka av allt, det lyser i genom som ett jävla ufo att man inte har ett eget riktigt spel! Usch inget roligt alls med hockey nu!
Kommentera