Brynäs IF

710645 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1918357

Sv: A propósito de nada
honken21: Kan inte anledningen till att vi spelar så vara att truppen är för dålig? Det finns helt enkelt inte tillräckligt många skickliga forwards som kan skapa kreativa lösningar framåt därav det eviga pucktappandet. Du kan knappast förneka att den anfallsuppställning vi hade mot HV igår var bland svagaste Brynäs ställt upp med på mannaminne.

Personligen så ser jag det som en kombination av olika faktorer där kvalitet, eller avsaknad av den, är nyckelordet. Detta gäller både tränare, forwards och organisation.
Jag tycker faktiskt synd om Campese som istället för att bygga i lugn och ro hamnar mitt i ett krishanteringsläge.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Huss:
Klart som fan att truppen är fördålig.
Vi har sämst målskillnad i hela shl.
Då behöver man ingen corsi mm för att fatta att det går dåligt.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huss: du har bra poänger. Anfallsuppställningen behöver definitivt spetsas till men där tror jag vi kommer långt på en bra ersättare till Kristo.

Jag tror, utan att veta säkert, att det jag beskrev är Brynäs tydliga spelsystem som Sjödin förespråkar. Tycker det syns alltför tydligt att det är ett medvetet mönster.

Vi har bra backar. Ändå är det där jag tycker det brister ofta, med puck. De slår "sarg-ut" för ofta. I panik kan man tro, men jag tror det är uttalat att det är så Brynäs ska spela. Tycker vi gör det ofta även i de situationer vi inte behöver ha panik. Sen är det klart, vi har några mindre tekniskt begåvade backar också.

En sak är iaf säker - jag ser inte det mönstret hos motståndarna alls på samma sätt. Och då har jag ändå ansträngt mig för att titta extra noga på det senaste matcherna.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huss: Ja, i nuläget är laget iaf inte tillräckligt spetsdjupt för att konkurrera på allvar med mer stabila och förväntade topplag. Vi har de spelare vi har och saker blir inte bättre när ex Jensen saknas och vi ännu inte fyllt luckan efter Palushaj. Ersättaren där är efterlängtad, kommer förhoppningsvis ge energi till laget i stort och även lyfta spetsen längre ner i formationerna, direkt eller indirekt.
Kvalitet finns i laget, man kan omöjligt ha tappat allt sen Djurgårdsmatchen. Det är så vi måste spela i nuläget, lite mer primitiv gå-på-målhockey och tajt defensiv.
Kommentera