Brynäs IF

712999 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1918382

Sv: A propósito de nada
Huss: du har bra poänger. Anfallsuppställningen behöver definitivt spetsas till men där tror jag vi kommer långt på en bra ersättare till Kristo.

Jag tror, utan att veta säkert, att det jag beskrev är Brynäs tydliga spelsystem som Sjödin förespråkar. Tycker det syns alltför tydligt att det är ett medvetet mönster.

Vi har bra backar. Ändå är det där jag tycker det brister ofta, med puck. De slår "sarg-ut" för ofta. I panik kan man tro, men jag tror det är uttalat att det är så Brynäs ska spela. Tycker vi gör det ofta även i de situationer vi inte behöver ha panik. Sen är det klart, vi har några mindre tekniskt begåvade backar också.

En sak är iaf säker - jag ser inte det mönstret hos motståndarna alls på samma sätt. Och då har jag ändå ansträngt mig för att titta extra noga på det senaste matcherna.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
honken21: Du har rätt i din analys av hur Brynäs "spelar". Men det är inget spelsystem du beskriver, det är panik. Det finns inte en tillstymmelse till plan på hur de skall ta sig från försvarszon till anfallszon genom att hålla pucken inom laget. Om det är Sjödda som ligger bakom det så är det värre än jag trodde. Min frågeställning relaterar till vem backarna skall slå pucken till? De gånger Brynäs hade anfall som inte var misslyckade icingpuckar så var det Gunderson eller Söderström som låg bakom, inga forwards. Jag trodde innan säsongen att Kristo inte var tillräckligt utan att vi behövde minst en klassforward till. Får vi in en "Paluhaj" kan vi undvika kval, men vi behöver två bra förvärv framåt om vi skall nå play in.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Sjödda känns inte bekväm överhuvudtaget.

Tänk om Lindbom skulle säga att deras PP funkade för att vårt BP är så jävla uselt. Skulle vara en skön dos av sanning.
Kommentera