Brynäs IF

711077 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1920382

Sv: Matchtråd säsongen 2018 - 2019
Helt klart har det funnits ett problem i ledningen av laget som tydligast visats i vår oförmåga att prestera ett bra försvarsspel trots att det är vår starkaste lagdel.

Nu blir det spännande att se om det berodde på att Sundqvist inte riktigt fick driva sin linje fullt ut vad gäller försvarsspelet eller om det, hemska tanke, var Sundqvist ledarskap som gav ett dåligt försvarsspel. Här får vi helt enkelt hålla tummarna.

Jag är odelat positiv att man lyfter upp Holmqvist som assisterande. Det hade jag faktiskt gärna sett att man gjorde redan förra året. Man kan t ex notera att det ofta ger positiva effekter i övergång mellan juniorlag och A-lag när tränarstaben innehåller fd juniortränare. Effekten går med tiden ut och man kanske t o m skulle kunna tänka sig ett roterande system där man varierar mellan att vara huvudtränare för något av juniorlagen med att vara assisterande i A-laget. Då återför man kunskaper om spelsystem mm till Juniorerna samtidigt som man förbättrar övergången.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Matchtråd säsongen 2018 - 2019
KalleTeodor: "Effekten går med tiden ut och man kanske t o m skulle kunna tänka sig ett roterande system där man varierar mellan att vara huvudtränare för något av juniorlagen med att vara assisterande i A-laget. Då återför man kunskaper om spelsystem mm till Juniorerna samtidigt som man förbättrar övergången."

Det är en alldeles lysande tanke. Frågan är bara hur lätt det är att få folk att ställa upp på det.
Kommentera

Sv: Matchtråd säsongen 2018 - 2019
KalleTeodor: Enl Sjödda ändrade man spelsätt mot hans vilja. Har vi nu en HC som först ändrade spelsätt, sen tvingades ändra tillbaka och nu, vadå?
Åter tillbaka till det man sen tvingades gå ifrån?
Hua, blir en intressant fortsättning.
Tror inte på några radikala ändringar i spelsätt, det mesta handlar nog om mentala saker. Att få spelarna på tårna i varje match och konsekvent över tid. Är nog här som Sundqvist övertrumfar både Sjödda och Janne, som det känns.
Kommentera