Brynäs IF

713954 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1929036

Sv: A propósito de nada
Mattson: "Att Djurgården inte vinner SM varje år är pinsamt uselt."

Haha, har aldrig sett på maken till verklighetsfrånvänd kommentar. Med din logik bör vinnarlag i alla sporter över hela världen uteslutande komma från huvudstäder, för där erbjuds "unika möjligheter till sponsorer" och "krogliv, restauranger och nöjesliv". Snyggt resonerat.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Steenm: Vi borde verkligen vinna guld oftare. Jag tycker vi ska kunna fylla hovet varje omgång och Globen kanske 5-10 ggr per år med tanke på befolkningsunderlaget. Det skulle även dra till sig fler sponsorer och utöka vår budget med en del miljoner så vi skulle hamna i toppskiktet i SHL lönemässigt.

MEN hockey är verkligen inte speciellt hippt i Sthlm. Väldigt få av mina vänner kan nämna en enda SHL-spelare även om man är sportintresserad(fotboll). Stämmer till och med in på vissa som är Djurgårdare tyvärr.
Det är svårt att få stora sponsorer i Sthlm då det är en risk som företag man tar. Är man för DIF får man automatiskt alla gnagare och bajare mot sig. Med andra ord kan det bli kontraproduktivt att sponsra DIF.
Vi har inte likt er och de flesta andra SHL_klubbar en kommun som går in med mångmiljonbelopp. Vilket ofta är den största sponsringen en klubb får. Stockholms kommun kan inte ens fixa till tillräckligt med isytor och många ungdomslag får träna framåt midnatt om de ens får några tider.
Förutsättningarna i Sthlm är med andra ord allt annat än bra för att driva ett elithockeylag. Ändå är vi på rätt väg och jag hoppas vi fortsätter ta steg mot guld 17. Mycket tack vare en riktigt bra juniorverksamhet och där de flesta spelare kommer från egen verksamhet eller åtminstone är stockholmare. Sen spetsa med hemvändande Djurgårdare.

Vi har inte ett speciellt dyrt lag. Vi ligger ungefär på samma spelarbudget som er. Någonstans mellan plats 7-10 i SHL vad gäller spelarbudget.
Kommentera