Brynäs IF

713961 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1933077

Sv: A propósito de nada
Morningstar: Ingen säger att tekningar inte spelar någon roll. Det folk menar rent statistiskt är att dom är övervärderade. Men givetvis spelar det roll. Sen finns det såklart vissa lägen där en tekning kan förlorora poäng som i det fallet. Men överlag så är inte tekningar så viktiga som man har trott.

Men det är väldigt sällan tekningar är skillnaden på poäng eller inte. Bara för att det hände två gånger mot Timrå är inte det talande för hur det ser ut överlag.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Rodrigo: men du...kolla våra tekningar..ofta förlorar vi tekningar i egen zon och får ca 25 sek i egen zon oavsett kedja och detta händer ofta! Att spela utan puck är mer krävande och i långa loppet så är det risk för felbeslut icing osv..klart det är viktigt att vinna tekningar! När vi har pp..så förlorar vi fler tekningar än vi vinner och motståndarna får ut pucken och det kostar dyrbara sekunder i pp! De sekunderna kan ge mål och det har vi väl sett nu det senaste! Ett annat exempel är i tre kronor när alla proffs varit med..vem får gå in o ta tek..joel l. Vissa delar av hockey är otroligt viktiga pp bp mv spel o tekningar..o kan va avgörande..att INTE vinna tekningar kan va avglrande i täta slutspelsmatcher
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Rodrigo:
1. "Men överlag så är inte tekningar så viktiga som man har trott."
2. "Men det är väldigt sällan tekningar är skillnaden på poäng eller inte."

Nu blir jag så där "källa-på-det"-dryg..
1. Menar du att man i större utsträckning använde tekningsspecialister vid pp/bp/plockat målisen osv förr, eller att man slutat träna tekningar., eller hur har du kommit till denna insikt Vill gärna att du berättar hur detta tar sig uttryck i spel/träning.
2, Hur mäter man det? Vet man ens genomsnittligt antal tekningar en shl-match har? Att förlora många tekningar betyder jaga, sätta tryck och försvara, medan vinna betyder möjlighet att föra spelet, sätta upp snabba anfall, komma till skott osv i stället.

För mig, som lekman självklart, påverkar tekningar matchbilden totalt (framförallt i en stångig match med många avblåsningar). Ta tex pp eller bp - är väll extremt skönt att kunna dumpa ut pucken/slippa hämta den från egen zon innan nästa skott på målisen.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Rodrigo: brynäs är ivf kassa å teka
Kommentera