Brynäs IF

714000 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1934376

Sv: A propósito de nada
Axle San:
Jaha, den detaljen hade jag helt missat att han inte är tillsammans med barnens mor.

Hur som helst så önskar jag Magnus Sundqvist all lycka och hoppas att han får ett bra kontraktsförslag från Brynäs inom snar framtid,
som han inte kan tacka nej till.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Tråkigt med Clark, nu får vi jobba in Rödin! Ser samtidigt att Kristo har mäktat med 13 poäng på 17 matcher. Hade varit intressant att se honom i dagens Brynäs.

Positivt att AD säger att han letar efter en spelare för 1:a eller 2:a femman, det betyder att det finns pengar att röra sig med. En vass värvning kommer att ansluta, frågan är bara när?

Det kommer röra på sig i KHL, AHL och finska hockeyligan.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
4ever BIF: Jag tycker vi ska det det lite lugnt innan vi helgonförklarar honom. Han har absolut gjort det bra under dessa 15 matcher. Men vi ska inte glömma att Sjödda gjorde exakt samma sak förra hösten (dvs. lyfte laget rejält från bottenträsket). Men om vi gör en nykter analys av hur vinsterna gått till ser det ut ungefär så här:
I de allra flesta matcherna låter vi motståndarna föra matcherna. Jag har inte hundra koll på detta, men hur många matcher har vi egentligen vunnit skotten i sedan Sunkan tog över? Väldigt få i alla fall. Vi har varit väldigt kompakta framför mål och dessutom haft en grymt målvaktsspel. Effektiviteten har varit hög och dessutom ett bra power play.

Nu när Brynäs bygger om nästan allting runt A-laget så antar jag att ambitionen är att bygga ett lag och en organisation som ska vara ett topplag över tid. Inte att vi får en kanonsäsong där allting klaffar (2016/17), men där vi slutar på 10:e plats resterande tre säsongerna. Målet bör vara att vi ska etablera oss som ett kontinuerligt topp 6-lag varje säsong de kommande 3-5 åren.

Hur ska vi göra för att nå den målsättningen? Nummer ett är att hitta en stabil lösning på tränarsidan. Att kicka tränare till höger och vänster som vi gjort senaste åren är verkligen inte något vi ska fortsätta med. Är Mange Sundquist den personen i så fall? Svaret verkar vara ett solklart ja hos några, men jag är desto mer osäker om han är rätt tränare ÖVER TID. Tycker man att spelet som Brynäs visat upp sedan Sunkan tog över är något vi bör fortsätta med de kommande 3 åren, absolut då är Sunkan rätt tränare. Jag tror däremot inte att det är hållbart att bygga ett spel som går ut på att ha 45% i corsi, ett målvaktsspel som ligger runt 95% och där målen framåt görs tack vare ett sylvasst power play eller genom kontringar. Jag tror inte att det är rätt väg för Brynäs att gå om man ska vara ett stabilt topp 6-lag de kommande åren.

Den naturliga motfrågan i detta resonemang blir givetvis att Sunkan inte haft material till något annat. Att Brynäs är tvungna att spela på detta sätt. Det håller jag med om. Däremot tycker jag det säger rätt mycket att Sunkan låter Mannberg gå in i toppkedjorna istället för en betydligt mer skickligare spelare som Bjurström (i senaste matchen mot Örebro med många skador). Det tyder på att han är en tränare som inte i första hand prioriterar spelskicklighet utan snarare kampvilja. Det känns som fel väg att gå över tid för Brynäs.
Kommentera