Brynäs IF

713107 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1934380

Sv: A propósito de nada
4ever BIF: Jag tycker vi ska det det lite lugnt innan vi helgonförklarar honom. Han har absolut gjort det bra under dessa 15 matcher. Men vi ska inte glömma att Sjödda gjorde exakt samma sak förra hösten (dvs. lyfte laget rejält från bottenträsket). Men om vi gör en nykter analys av hur vinsterna gått till ser det ut ungefär så här:
I de allra flesta matcherna låter vi motståndarna föra matcherna. Jag har inte hundra koll på detta, men hur många matcher har vi egentligen vunnit skotten i sedan Sunkan tog över? Väldigt få i alla fall. Vi har varit väldigt kompakta framför mål och dessutom haft en grymt målvaktsspel. Effektiviteten har varit hög och dessutom ett bra power play.

Nu när Brynäs bygger om nästan allting runt A-laget så antar jag att ambitionen är att bygga ett lag och en organisation som ska vara ett topplag över tid. Inte att vi får en kanonsäsong där allting klaffar (2016/17), men där vi slutar på 10:e plats resterande tre säsongerna. Målet bör vara att vi ska etablera oss som ett kontinuerligt topp 6-lag varje säsong de kommande 3-5 åren.

Hur ska vi göra för att nå den målsättningen? Nummer ett är att hitta en stabil lösning på tränarsidan. Att kicka tränare till höger och vänster som vi gjort senaste åren är verkligen inte något vi ska fortsätta med. Är Mange Sundquist den personen i så fall? Svaret verkar vara ett solklart ja hos några, men jag är desto mer osäker om han är rätt tränare ÖVER TID. Tycker man att spelet som Brynäs visat upp sedan Sunkan tog över är något vi bör fortsätta med de kommande 3 åren, absolut då är Sunkan rätt tränare. Jag tror däremot inte att det är hållbart att bygga ett spel som går ut på att ha 45% i corsi, ett målvaktsspel som ligger runt 95% och där målen framåt görs tack vare ett sylvasst power play eller genom kontringar. Jag tror inte att det är rätt väg för Brynäs att gå om man ska vara ett stabilt topp 6-lag de kommande åren.

Den naturliga motfrågan i detta resonemang blir givetvis att Sunkan inte haft material till något annat. Att Brynäs är tvungna att spela på detta sätt. Det håller jag med om. Däremot tycker jag det säger rätt mycket att Sunkan låter Mannberg gå in i toppkedjorna istället för en betydligt mer skickligare spelare som Bjurström (i senaste matchen mot Örebro med många skador). Det tyder på att han är en tränare som inte i första hand prioriterar spelskicklighet utan snarare kampvilja. Det känns som fel väg att gå över tid för Brynäs.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Skrubben: "Däremot tycker jag det säger rätt mycket att Sunkan låter Mannberg gå in i toppkedjorna istället för en betydligt mer skickligare spelare som Bjurström (i senaste matchen mot Örebro med många skador)."

På vilket sätt är Bjurström skickligare än Mannberg?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Skrubben: Var på väg att skriva något liknande men du gjorde det så mycket bättre! Skriver under på allt!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Skrubben:
Tycker du gör en mycket bra analys.

Jag håller med om att det gäller att bygga långsiktigt för att kunna etablera sig som ett topp lag över tid.

Det håller inte att sparka tränare till höger och vänster och låta Brynäs ekonomi få ta dessa smällar i "onödan".

Visst Sjödin gjorde det bra när han lyckades vända på skutan förra säsongen.

Men om jag jämför Sjödin och Sundqvist så upplever jag att Sundqvist når ut med sitt budskap på ett bättre sätt. Han är mer aktoritär och jag tror att han ställer höga krav.

Inget ont om Sjödda, gillar honom skarpt.
Men hur man än vrider och vänder på det så tyckte jag att det blev lite för mycket kompis stämning i båset. Inget fel att man skrattar och skojar i båset.

Men jag tror personligen inte att han var lika respekterad som Sundqvist verkar vara.

Sen tror ju jag att spelet är anpassat efter vilket material som finns.
Och utifrån de förutsättningar som råder, så tycker jag att han har gjort det mycket bra hittills.

Förstår vad du menar att spelet inte är hållbart över fler än en säsong.
Kommentera