Brynäs IF

713999 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1958665

Sv: SILLY SEASON 2019
Chris11: Visst, han gör 12 mål och vinner backarnas poängliga.
Men det finns väl bra mycket mer parametrar än just att göra mål?
Tex -15 i +/- är i mina ögon inte speciellt bra.
Ett tydligt teckan på att han lirat i en kedja som ofta släppt in mål.
Jag köper inte de som tycker att +/- är missvisande osv. Visst kedjan överlag ska fungera bra och på det viset försöka få ner den siffran.
Men jag tycker den siffran är en väldigt bra talan för hur bra man även kan få sin omgivning att vara. Titta bara på toppen av +/- ligan i SHL och titta vilka spelare som är där.

Han är duktig offensivt - absolut. MEN hur bra är han defensivt?
Jag håller just nu alla våra fyra backar vi har som topp-fyra som bättre.
Gunde och Victor är ändå de som har sina styrkor i det offensiva spelet. Bertil och Andersén är ju mer defensiva. Så att jämföra spelare rakt av är svårt.

Jag ser gärna Kinnvall i vår dress då jag tror han över tid kan bli väldigt bra.
Han kan ju iofs lira i vårt tredje backpar också. Men eftersom att folk här inne (vet ej om du är inräknad) suttit och sagt att Norin i princip skulle kunna vara en back för vårt första backpar men där har vi ändå Norin som ju ej fått visa så mycket ännu med tanke på sin skada.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: SILLY SEASON 2019
Sundlöv imorgon? :)
Låst ämne

Sv: SILLY SEASON 2019
mattiask: +/- är ett värdelöst mått att mäta om en spelare är bra eller dålig. Till och med missvisande.
En spelare som Kinnvall som har mycket speltid i seriens sämsta lag är nästan garanterad att ha dålig +/-. Sen spelar han mycket PP så nåt minus mer där och så spelar han när man går för kvittering och plockar målvakten så har vi nåt minus till.

Kollar man corsin så är han överlägsen i Timrå. Fjärde bäst relativ corsi i hela SHL. Kan ni värva Kinnvall är det en jättebra värvning.
Låst ämne

Sv: SILLY SEASON 2019
mattiask: +/- beror ju mycket på laget. Sjödda hade -27 en säsong där han var riktigt bra individuellt men laget uselt. Om man kollar på hans +/- andra sejouren i Brynäs är det väldigt tydligt hur enormt mycket laget påverkar den statistiken.
Låst ämne