Brynäs IF

713778 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1959046

Sv: SILLY SEASON 2019
SnowKing: "Fascinerande att så många tänker att nästa års säsong redan är avgjord i mitten på mars.

Jag tror att hade vi haft en konkurrenskraftig, kreativ andralina under säsongen hade vi tagit flera kliv uppåt i tabellen"

Jag tycker inte att man kan resonera så. Alla lag hade väl varit bättre OM: pp var bättre, eller om bp var bättre eller om man hade bättre tränare, om man hade bättre backar osv osv

Fundera istället på varför vi INTE var bättre. Vi hade för dålig sportchef som inte lyckades bygga en bättre trupp/hade fel idéer om hur en trupp byggs och därför fick vi inte ihop en fungerande andrafemma. Föreningen hade gjort ett för dåligt jobb med ekonomin och därför hade vi inte lika stor budget som andra lag och kunde "köpa oss" till framgång.

Kolla på 2 lag i närheten av oss som gjorde det bättre: Örebro, snodde åt sig Palushaj och ordnade pengar till deras problemområde (målvakten) och tog in Enroth. Hade man inte ordnat fram pengarna hade man troligtvis inte legat före Brynäs.
Rögle, har säkert mindre budget än Brynäs men satte ändå ihop ett slagkraftigt lag som gick bättre än Brynäs. Här lyckades deras sportchef, trots mindre budget, ändå få ihop ett bättre lag.

Tror inte man ska nonchalera riktiga problem och ta dom med en klackspark, då är man snart nere i Allsvenskan, och undrar vafan som hände, som tex Modo.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: SILLY SEASON 2019
Ove Myling:
De allra flesta är nog överens om att Bengtzens lagbygge var felbalanserat. Jag ville bara belysa att det kanske inte var så stora skillnader på resultatet vi nådde och vad som skulle behövts för att skramla ihop lite mer poäng.
På forumet är det många som drar så stora växlar av resultatet. "alla skall bort"... oavsett om Brynäs har dom pengarna eller ej.
Säger det igen... lite vassare andralina hade gjort stor skillnad... Då är ju den stora frågan, skall vi byta bort hela laget i det läget?
Låst ämne