Brynäs IF

713019 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1971682

Sv: SILLY SEASON 2019
Peja: Givetvis finns det för och nackdelar med att vara DIF. Vi har haft hög omsättning med folk senaste säsongerna. Det får man nog förvänta sig nästan varje säsong då vi flyttar upp mycket juniorer.
Sen är det såklart en fördel att komma från ett stort distrikt men är vårt upptagningsområde verkligen störst. Vi tar så gott som bara in stockholmare medans flera klubbar tar in spelare från hela landet.
Sen tycker jag vi borde kunna ha fullsatt på hovet varje omgång och på globen minst 3-5 ggr/säsong. Men hockeyn är tyvärr inte så hipp i Sthlm.

Sen finns det så mycket negativt att driva ett elithockeylag i Sthlm. Ingen hjälp från kommunen, usla träningsförutsättningar osv.

Men ledningen gör mycket bra just nu tycker jag mot hur det sett ut tidigare. Vi är på rätt väg mot att bli ett stabilt topplag(att vara topp-6 majoriteten av säsongerna). Men det kan också raseras snabbt. Var bara några år sen vi var i allsvenskan.

Nu tar vi första segern mot nummer 17!
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: SILLY SEASON 2019
majk: Jo, visst finns det nackdelar med att vara i Sthlm, men när det gäller att ha prisvärda spelare i laget så har ni bäst förutsättningar i SHL. Det finns ingen klubb som har lika bra upptagningsområde bland juniorer. Att ni inte värvar in massa spelare utifrån till hockeygym beror ju på att ert distrikt är så jävla stort och bra. Brynäs etc har ett litet upptagningsområde och tvingas slåss med näbbar och klor om talanger från andra distrikt (exempelvis shlmare som inte kommit in hos Djurgården).

Det är en lockande tanke att se vad Brynäs hockeygym med den spelkulturen och träningsförutsättningarna vi har hade fått fram med samma stora antal råtalanger som det finns på DIF hockeygym.
Låst ämne