Brynäs IF

711098 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1975236

Sv: SILLY SEASON 2019
majk: Ni har å andra sidan fler potentiella bidragsgivare än någon annan kommun i landet; nästan 2 miljoner människor i närområdet med högsta smittlönerna i Sverige, flest företag och med störst lönsamhet. Uselt att bara ha ett SHL-lag med de förutsättningarna.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: SILLY SEASON 2019
Mattson: För mig räcker det gott och väl med ett SHL-lag från Stockholm.
Jag har varit inne på det tidigare. Vi borde kunna ha hovet slutsålt varje match och globen åtminstone en handfull matcher i grundserien.
Men hockeyintresset är inte så stort i Sthlm som i vissa orter ute på vischan. Gävle; Jönköping Luleå till exempel.
Sen finns det tre stora lag i Sthlm som får dela på supportrarna även fast alla vettiga borde vara Djurgårdare.
Med tanke på att det finns tre stora lag kan det vara kontraproduktivt för företag att gå in med stora pengar i ett lag då det lätt blir att man får de andra två tredjedelarna mot sig.
Sen ska man inte sticka under stol med att vi dragit fördel av rika supportrar som hjälpt oss under tunga år eller som nu här om året då vi gjorde en nyemission som drog in någonstans mellan 15-20 mille(minns ej exakt). Det var knappast bara sådana som jag som kastade in en femhundring som gjorde att summan blev så hög.

Men att driva andra sporter än fotboll på elitnivå i sthlm är oerhört svårt. Vi får inget från kommunen och träningsfaciliteterna är usla. Det får vi tyvärr leva med under en lång tid när det är markbrist och elitidrott inte direkt prioriteras(med rätta) i kommunbudgeten.

Dock har ledningen gjort mycket bra senare år och jobbat stenhårt för att ta oss dit vi är nu med att vara ett topplag sportsligt med en ekonomi som är riktigt stabil.

Förlåt långt inlägg.
Låst ämne

Sv: SILLY SEASON 2019
Mattson:

Jo, Djurgården ska nog inte gnälla över ekonomiska förutsättningar. Inget annat lag kommer ens i närheten där.
Låst ämne