Brynäs IF

710629 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1977257

Sv: A propósito de nada
Någon som vet vilken spelare från Brynäs som senast gått rakt in i NHL sin första säsong? Är det Bäckis eller har någon av 90-talisterna gjort det? Till och med Elias Lindholm som var draftad 5:a var tvungen att spela lite i AHL första säsongen.

Skulle samma sak hända Boqvist, att han blir nedskickad till AHL någon gång under säsongen, så har Brynäs rätt att kalla hem honom. Sen har givetvis Jesper sista ordet själv, kan mycket väl vara att han vill spela i AHL för att ha en närmare väg till NHL. Men att Jesper kommer spela 82 matcher i NHL nästa säsong, ja det är högst osannolikt. Mycket möjligt att han gör en bra camp och får en bra start på säsongen, men att orka hålla uppe lägstanivån hela säsongen tror jag blir svårt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Skrubben: En sak jag tänker på angående senaste drafterna är att Brynäs har haft en riktigt bra spelare (Boqvist, Söderström) men vad har vi bakom dem? Var är bredden? Var är de låga draftvalen som förmodligen inte blir NHL-spelare, men SHL-spelare?

Länken visar en lista över draftade Brynäsare.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Skrubben: Silfverberg bör väl vara den som är närmast väl? Han spelade visserligen i AHL under sin första säsong, men hade trots allt 48 matcher i NHL som första fulla säsong. Sen gjorde han väl några slutspelsmatcher direkt efter guldet?

Men som du också säger, Lindholm. Han gjorde väl inte jättemånga matcher i AHL innan han blev given i NHL?
Men jag är med på att du enbart räknar spelare som direkt tog en ordinarie plats.

Just för att nämna Boqvist så är min ståndpunkt densamma som tidigare. För mig är Boqvist dels inte tillräckligt bra för NHL än - iaf inte i min bok. Dessutom är hans defensiva spel alldeles för ojämnt för NHL.
Jag är tämligen övertygad om att han spelar hos oss om han nu inte själv vill spela i AHL.
Kommentera