Brynäs IF

711091 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1979096

Sv: SILLY SEASON 2019
majk: Likviditeten blir nog svår att sätta en måttstock på. Som reglerna är nu ska man ha ett eget kapital som uppfyller reglerna innan ett visst datum (30 april?). Gör man på liknande sätt med likviditeten kan jag tänka mig att det blir lättare för vissa klubbar att kringgå reglerna. Skjut upp de flesta betalningar till 1 maj, så att du har en stor kassa att visa upp 30 april. Bli godkänd av licensnämnden och sen kan du börja spendera.

Som du säger är eget kapital inte ett idealt nyckeltal för att godkänna klubbars elitlicens, men bevisligen har man ansett att det är det bästa nyckeltalet av de som finns att tillgå.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: SILLY SEASON 2019
Skrubben:
Nja teoretiskt skulle det kanske funka om det är ett stort ekonomiskt problem ett år och det behövs visas att det finns pengen kvar i plånboken då man öppnar den.
Lite som att ha lyckats gömt sig för den indrivare som knackar på med basebollträt på dörren under en tid, men i praktiken tror jag inte att indrivaren skulle låta alla skulder hållas så länge under året utan att ge en ett uppskjutet problem, storlek större, inför nästa år. Det påverkar ju tex år tvås cash flow osv (det som göms i snö.. liksom)
Men då kan man ju få sälja alla äggen i båda korgarna så att säga, så ja.. ..teoretiskt!
Men det vore ändå en bättre måttstock än som nu anser jag.
Detta för en idrottsklubb, även om det så drivs som AB.

Hursom, behov av två spetsar till behövs, och klart äger BIF fastigheter mm och erbjuder en vinn-vinn deal till dessa spetsar så en mindre peng behöver gå från ena pluskan till den andra så, ja fine.
Kanske det är så det egna kapitalet som vuxit utan externa intäkter ska bygga vårat framtida topp-4-guldlag? (Liiiiiite ironi)
Låst ämne