Brynäs IF

705115 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1981652

Sv: A propósito de nada
varulf: Nu måste Jag lägga mig i diskussionen som pågår. Förutsättningar ska självklart vara lika för alla men det måste väl sättas i förhållande till produkten och vilken sysselsättning man ockuperar sig med. Jag köper att damhockeyn ska ha rättvisa och rimliga förutsättningar! Vem kan tycka något annat? Sedan måste vi se till fakta. SDHL hade ett snitt på 192 besökare förra året. Tror Luleå hade ca 450/match så dem drar upp snittet betydligt. Finns lag som hade ca 50-60 i snitt. Hur ska detta då bli rättvist undrar jag till er som skriver att de ska ha full ersättning och de ska få hålla på med vad de vill. Jag har gått på speedway, innebandy, bandy och en jävla mängder med sporter som drar mkt mer folk. Jag hade en kollega som höll på med discogolf. Det var säkert 500 pers som var där och tittade. Skulle hon kunna hävda samma som damhockeyspelarna? Nä, självklart inte! Sanningen är ibland enkel. Finns det efterfrågan kommer utbudet alltid att få betalt efter vad efterfrågan kräver. Jag gör verkligen inte åtskillnad mellan könen utan försöker bara belysa att produkten styr alltid!! Om jag väljer att sysselsätta mig med något som få bryr sig om kan jag ju inte förvänta mig att att jag ska ersättas därefter, eller? Självklart ska förbundet stötta och motivera istället för deras bakåtsträveri (om det nu finns något som heter så). För övrigt är jag väldigt stolt över att Brynäs lyfter frågan och det känns verkligen som man menar allvar med sin damsatsning. Det tycker Kag är väldigt roligt! Trevlig helg!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
pekka85: Finns det efterfrågan kommer utbudet alltid att få betalt efter vad efterfrågan kräver. Jag gör verkligen inte åtskillnad mellan könen utan försöker bara belysa att produkten styr alltid!! 

Finns ett tydliga exempel på det här som stavas Svenska damlandslaget i längdskidor. Här har det svängt till tjejernas fördel, just därför att dom levererar mer. Drar till sig mer intresse och genererar fler åskådare live och via media mm.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
pekka85: Inte riktigt, Luleå hade 831 betalande i snitt under grundserien.
Sett över hela säsongen med slutspelet inräknat hade vi ~43% av all publik föregående säsong.
Det är bra att andra lags supportrar inte fått upp ögonen för SDHL så vi i Luleå kan fortsätta dominera och ta många många guld åren som kommer :-)
Kommentera

Sv: A propósito de nada
pekka85: bra där pekka. du lägger dig inte i, du bidrar. Bra skrivet. Sammanfattningsvis är det produkten som styr huruvida den genererar pengar eller inte. Och i grund och botten så är det intresset som styr. Det kommer inte bli jämställt inom nåt område om inte intresset är detsamma.
Kommentera