Brynäs IF

714194 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1985112

Sv: A propósito de nada
Huss: "så kan det vara, men varför envisas vi med att spela mot lag från AS under försäsongen? Borde vi inte matcha mot typ HV, SAIK etc?
Den enda förklaring jag kan komma på är att man är osäkra på var laget står och att det är viktigare att bygga självförtroende givet förra årets debacle."

Tror inte att det är den ENDA förklaringen, kan tänka mig flera anledningar:

AS-lagen är oftast väldigt taggade att möta högre motstånd sas, därför kan det ibland vara bättre att möta dessa lag än lag från SHL.
Speciellt under försäsong är känslan dessutom att det inte brukar skilja så mkt mellan AS och SHL vad gäller slagkraft hos resp lag.
Och som Peja redan varit inne på: isf kanske smart att möta ett AS-lag när man själv håller på och bygger upp nåt nytt som man vet kommer att ta lite tid att genomföra, om man nu tror att ett AS-lag är ett mer passande motstånd inför en sån uppgift.

Lägg till logistikfaktorn: att få ihop lämpligt motstånd som passar båda parter, både vad gäller tidpunkt och plats.
Dessutom är ju ett par av SHL-lagen upptagna med spel i CHL, vilket gör att dessa lag av naturliga skäl kanske är mindre benägna att ställa upp som sparringpartner åt seriekonkurrenter.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Huge: lite samma argument som jag hade, osäkra på var man står och det är bättre att praktisera förändringar mot lite svagare motstånd. Framförallt om det är många nya i truppen.
Logistikproblemet är svårt att sia om, varför möta AIK och Leksand två ggr? Tycker nog att man bör få till någon match mer mot kvalificerat SHL motstånd som en värdemätare.
Kommentera