Brynäs IF

546633 inlägg · 7743 ämnen

Inlägg #1985301

Sv: A propósito de nada
Peja: Om man ska vara riktigt cynisk; om du vill tjäna mycket pengar och slippa gnälla om lönen i framtiden ska du se till att bli läkare istället för sköterska, bli en högklassig hockeyspelare som drar mycket publik och reklamintäkter (att få del av) än bli en som spelar i lägre divisioner o s v o s v.
Tips om man vill ha en hög inkomst: titta på vilka yrken som ger hög inkomst och kämpa dit istället för att ta något låglöneyrke och sedan försöka ändra ”världsordningen”. Kanske inte ”rättvist” men bra att inse detta före yrkesvalet för att undvika bitterhet i efterhand.🤔
+2
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Svensson_62:
”Om man ska vara riktigt cynisk; om du vill tjäna mycket pengar och slippa gnälla om lönen i framtiden ska du se till att bli läkare istället för sköterska, bli en högklassig hockeyspelare som drar mycket publik och reklamintäkter (att få del av) än bli en som spelar i lägre divisioner o s v o s v.
Tips om man vill ha en hög inkomst: titta på vilka yrken som ger hög inkomst och kämpa dit istället för att ta något låglöneyrke och sedan försöka ändra ”världsordningen”. Kanske inte ”rättvist” men bra att inse detta före yrkesvalet för att undvika bitterhet i efterhand.🤔”

Fast läkarna har ett fackförbund som hävdar att det inte är brist på läkare. Söker man detta yrke samtidigt som regeringen skapar fler utbildningsplatser på läkarlinjen så skulle löneutvecklingen avstanna.
Lite som SI gör för ingenjörerna. (Där hävdar de att det brist på ingenjörer så deras medlemmars reallöneutveckling ligger på minus mot inflationen pga överskott av ingenjörer inom vissa genrer)
+1
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Svensson_62: Tycker också man bör ha i åtanke att en elitspelarkarriär bara håller i sig i några år. De första åren brukar spelarna vanligtvis vara inne i etableringsfas som talanger, därefter kommer eventuellt en högavlönad period där man peakar, och slutligen veteranåren där lönen troligtvis sänks igen. Sammanlagt talar vi kanske om en 15 år lång karriär på elitnivå, inte 40+ år som man kan inom många andra yrken. Och när som helst kan man bli skadad och bli tvungen att lägga ner spelarkarriären.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Svensson_62: Ja, det blir ju minst sagt hyckleri om man först gnäller över hur höga löner spelarna har, och sen bidrar man själv till att lönerna hålls uppe genom att att gå på matcherna och/eller betala pengar för betalkanaler, pengar som indirekt går till just dom höga lönerna.
Ett annat tips är ju annars att de "knegare" som vill ha samma lön, gör så pass bra och intressant ifrån sig på sina resp jobb att allmänheten vill komma till deras arbetsplats och betala inträde för att se dom jobba... :-/
Kommentera